Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması Düzenlendi

Çatalzeytin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Spor Salonu'nda Kastamonu ve Sinop sahil ilçelerinin ortaokulları arasından bilgi yarışması düzenlendi. 

Ayancık Şehit Ahmet Can Ortaokulu, Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu, Türkeli Cumhuriyet Ortaokulu, Çatalzeytin Yunus Emre Ortaokulu, Doğanyurt YBO, Türkeli Helaldı Ortaokulu, Cide Şehit Necmi Yıldırım Ortaokulu, İnebolu Azize Ana Ortaokulu, Bozkurt Ortaokulu ve Çatalzeytin İmam Hatip Ortaokulu arasındaki bilgi yarışmasına katılan 10 okulun öğrencilerine; Türkçe, Matematik, Genel Kültür, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Devrim Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce dallarında dörder soru soruldu.

Programı Türkçe öğretmenleri Nazlı Zengin ve Kadir Ören sundular. Beden Eğitimi Öğretmeni Bilal Elieyioğlu'nun komutu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete göçen eğitimciler ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Akabinde İstiklal Marşı coşku ile söylendi.

Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Enis Kırıştı yaptı. Ses ve bilgisayarda Sait Kocaman ve Yusuf Yavuz Bacanak görev yaptı. Tüm okulların tanıtım videoları izlendi. Jüri; Uğur Topaçoğlu'nun başkanlığında, Hatem Yıldırım (Sosyal Bilgiler), Recep Eralp Çeçen (İngilizce), Erhan Altunel (Türkçe), Murat Çelik (Fen Bilgisi), Taner Demir ( Matematik), Serkan Ertan ( Matematik), Emine Kuşak (Din Kültürü Ahlak Bilgisi) ve Yücel Kayhan (Sosyal Bilgiler) dan oluşturuldu. Bilgi yarışmasının birincisi komşu İlçe Türkeli'nin Cumhuriyet Ortaokulu 28 sorunun 27’sine doğru yanıt vererek 270 puanla birinci oldu. İkinciliği Cide Şehit Necmi Yıldırım Ortaokulu 260 puanla aldı. Üçüncü olan okul 240 puanla yedek sorular sonucunda; Türkeli Helaldı Ortaokulu oldu. 

Birinci olan Türkeli Cumhuriyet Ortaokulu'nun 15 bin TL para ödülü, plaket ve başarı belgelerini Belediye Başkanı Ahmet Demir, ikinci olan Cide Şehit Necmi Yıldırım Ortaokulu'nun 9 bin TL para ödülü, ikincilik plaketi ve başarı belgesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Enis Kırıştı, üçüncü olan Türkeli Helaldı Ortaokulu'nun 3 bin TL para ödülü, üçüncülük plaketi ile başarı belgesini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrem Alpan verdi. 

Bakmadan Geçme