Rektör Topal'dan, Tiran Büyükelçisi'ne Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ülkemizin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette “İşkodra Kahramanı Hasan Rıza Paşa ve Geçmişten Günümüze Türkiye-Arnavutluk İlişkileri” çalıştayının değerlendirmesi yapıldı. Kurumlar ve iş birlikleri kapsamında Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olanaklar masaya yatırıldı. Gelecekte yapılabilecek projeler ve faaliyetler ele alındı.

Rektör Topal, üniversitenin yaptığı iş birliği anlaşmasının ve çalıştayın önemini vurgulayarak, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluk ve iş birliğinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak adımlar atmak istediklerini ifade etti. Büyükelçi Atay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kastamonu Üniversitesi’nin ve Türk akademisinin uluslararası alanda gösterdiği gelişmeyi takdirle karşıladığını belirtti. Ayrıca üniversitemizin Arnavutluk’ta yapacağı faaliyetlere destek olmaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi. Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu. 

Bakmadan Geçme