Sarımsak Üreticileri Birliği desteklenecek

Toplam bedeli 373 bin 333,33 TL olan proje ile Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliğine yüzde 75 oranında hibe desteği sağlanacak.

Sarımsak Üreticileri Birliği desteklenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Dijital Toprak Analiz Cihazı Alımı” projesinin hibe sözleşmesi, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mücahit Temur ve Taşköprü İlçesi Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu tarafından imzalandı.

Toplam bedeli 373 bin 333,33 TL olan proje ile Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliğine yüzde 75 oranında hibe desteği sağlanacak. İl Müdür Vekili Mücahit Temur imza töreninde yaptığı konuşmada; “Bitkisel üretimde dengeli gübre kullanımı ile girdi maliyetlerinin azaltılması ve ürün veriminin artırılması nihayetinde üretici gelirlerinde artış sağlanması, toprak analizi ile verimlilik artışı yanında hatalı gübre kullanımının önüne geçilerek çevre kirliliği ve toprağın çoraklaşmasının da önlenmesi amacıyla uygulanacak olan proje ile 850 çiftçiye ait bir yılda toplam 8 bin 500 dekar arazinin toprak analizi yapılması hedefleniyor” dedi. 

Taşköprü İlçesi Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu da törende söz alarak Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Taşköprü İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ndeki tüm görevlilere teşekkür etti. Eligüzeloğlu; proje ile bölgedeki sarımsak üreticileri başta olmak üzere tüm çiftçilerin önemli bir ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.
 

Bakmadan Geçme