Şehitlerimiz Kabirleri Başında Anıldı

Şehitler Anıtı'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehitlerimiz Kabirleri Başında Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehitler Anıtı’ndaki törene Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Dursun Kan, siyasi partilerin il başkanları, belediye başkan adayları, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimiz Kabirleri Başında AnıldıValilik, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Akabinde Şehitler Anıtı’nın Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Dallı; “Tarihe gurur, geleceğimize güven veren Aziz Şehitlerimiz; 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü vesilesi ile huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum. Bu millet; bayrağımızın ilelebet dalgalanması uğruna vatanı müdafaadan geri durmayıp düşmanla çarpışarak canlarını seve seve veren siz, aziz şehitlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bugün; bu topraklar üzerinde alnımız açık başımız dik yürüyor, dosta güven düşmana korku veriyor isek önce Allah sonra sizin sayenizdedir. ‘Vatan sevgisi imandandır’ hadis-i şerifinin en açık tecellileri olarak tarihin şanlı sayfalarına nisyana uğramadan nakşedildiniz. Fedakârlığınızla vatanımızın bütün evlatlarına örnek oldunuz. Minnettarız. Kutlu davanız, her daim yolumuzu aydınlatacaktır. Çıktığınız bu yolculuğun baki alemde son durağı Hz. Peygamber’e komşu olmaktır. Ebedî istirahatgâhınızda rahat uyuyun. Ruhunuz şad olsun… Vali Meftun Dallı ve protokol üyeleri tarafından şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı, dua edildi” ifadelerini kullandı. 

Akabinde Vali Meftun Dallı ve protokol üyeleri tarafından şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı, dua edildi.

Bakmadan Geçme