Seralara Tuzaklar Yerleştirildi

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce, seralarda zararlı popülasyonunu izlemek ve etkin bir mücadele stratejisi geliştirmek amacıyla domates güvesine (Tuta absoluta) karşı feromon tuzakları yerleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce, seralarda zararlı popülasyonunu izlemek ve etkin bir mücadele stratejisi geliştirmek amacıyla domates güvesine (Tuta absoluta) karşı feromon tuzakları yerleştirildi.

Bu çalışma ile zararlının yoğunluğu düzenli olarak takip edilerek, kimyasal mücadeleye gerek duyulan zamanın doğru belirlenmesi ve gereksiz ilaç kullanımının önlenmesi hedefleniyor. Entegre zararlı yönetimi kapsamında yürütülen bu uygulama ile hem ürün kaybının önüne geçilmesi hem de çevre ve insan sağlığının korunması amaçlanıyor. 
 

Bakmadan Geçme