• Haberler
  • Genel
  • Soğuk Vurdu Duraktakiler Dondu! Vatandaşlardan Klimalı Durak Talebi

Soğuk Vurdu Duraktakiler Dondu! Vatandaşlardan Klimalı Durak Talebi

Soğuk havanın etkili bir şekilde hissedildiği Kastamonu'da vatandaşlar otobüs duraklarında zor anlar yaşıyor. Soğuk havalarda otobüs bekleyen vatandaşlar, birkaç ilde hayata geçirilen klimalı durak sisteminin Kastamonu'da da hayat bulmasını istiyorlar.

Soğuk Vurdu Duraktakiler Dondu! Vatandaşlardan Klimalı Durak Talebi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle bugün Kastamonu'da hissedilen soğuk havadan dolayı vatandaşlar otobüs beklerken zor anlar yaşadı. Vatandaşlar yetkililerden yaşadıkları soruna çözüm bulunmasını talep ederek, kışın soğuktan korunabilmek için birkaç ilde hayata geçirilen klimalı durak sisteminin Kastamonu'da da uygulanmasını talep ettiler.Soğuk Vurdu Duraktakiler Dondu! Vatandaşlardan Klimalı Durak Talebi

‘Çocuklarımız Duraklarda Beklerken Çok Üşüyorlar’

Otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar; “Özellikle kışın zorlu soğuk havanın etkisi sokaklarda baş göstermektedir. Halkın soğuk havaya maruz kaldığı en yoğun yer maalesef dolmuş duraklarıdır. Kışın soğuk havada en çok etkilenenler çocuklar ve yaşlılardır. Özellikler çocuklarımız duraklarda otobüs beklerken çok üşüyorlar ve hasta olabiliyorlar. Özellikle belediyemiz başta olmak üzere yetkililerimizden klimalı  duraklar inşa ederek soğuklara karşı durakta bekleyenler için bir kolaylık sağlayabilirler” dediler.  

Klimalı Duraklar Nedir?

Soğuk Vurdu Duraktakiler Dondu! Vatandaşlardan Klimalı Durak TalebiBirkaç ilde hayata geçirilen ve  kapıları dokunmatik sistemle açılıp kapanan klimalı duraklarda, ısıtma ve soğutma sistemi zaman rölesine bağlı olarak çalışıyor. Durak içerisindeki klimalar 15’er dakikalık zaman aralıklarıyla aktif hale gelerek, durak içerisinde bekleyen vatandaşların özelikle kış aylarında soğuktan etkilenmesinin önüne geçiyor. Klimalı durakta bekleyen vatandaşlar oluşturulan kütüphaneden otobüs beklerken kitap da okuyabiliyor, dijital cihazlarının yanı sıra ücretsiz internetten yararlanıp, cep telefonlarını da şarj edebiliyor. 

Özel Haber
Yorumlar 1
Kastamonulu 16 Ocak 2024 17:19

Bazi illerde o bolgenin zenginleri hayrina yaptiriyor. Bizim kastamonulu zenginler sadece kendilerine musluman olduklarindan her ilden gerideyiz

Bakmadan Geçme