Tahsin Babaş: 'Şehrimizde Demokrasi Şöleni Olsun'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, TV 366'da Emin Eğri'nin 'Gündemin Merkezi' programının canlı yayın programına katılarak yerel seçimi ve gündemi değerlendirdi.

Önceki dönemlerde hakkında çıkan iddialara cevap veren Tahsin Babaş; “Uzun süredir sizlerin karşısına çıkmadım. O süreç zarfında da iyi demlendiğimi söyleyebilirim. Ben seçim sonrası şehrimi terk etmedim. Bu bir duruştur, vicdanen de rahatlığımın göstergesidir. Sokaklarda gezdim dolaştım, halkımız ile dolu-dolu günler geçirdim. Bu da benim halkımızın vicdanındaki yerini gösterdi. Hukuken hakkımda açılan herhangi bir soruşturma olmadı. Ekibimle birlikte sigaya çekilmek, her yöneticide olduğu gibi bizim için de sorumluluk oldu. Bu sorumluluğun hakkını verdik, alnımız ak, yüzümüz ak” diye konuştu.

‘Teleferik Projesini Kastamonu Halkının Hizmetine Açacağım’

Teleferik Projesi ilgili konuşan Tahsin Babaş, “Ben ve ekibim teleferik projesinin Kastamonu için dönüm noktası olacağını biliyoruz. Bir işin bir yöntemi vardır. Burada bunun mevzuatını bilen Anıtlar Yüksek Kuruludur. Ve Anıtlar Yüksek Kurulu bu projeye üç defa onay vermiş, onun üzerine bize pek laf söylemek düşmez. Ve biz projeye Anıtlar Yüksek Kurulunun oluruyla başladık. Görev bize tevdi edilirse ben bu sene sonuna kadar teleferik projesini bitirmiş olup Kastamonu halkının hizmetine açacağım. Teleferiğin şimdiye kadar bitmeme konusu yerinin sözleşmede değişmesi sonrası 100 metre ileriye alınmasından kaynaklandı. Bu da bize 1 yıl kaybettirdi. Ben yine de geç kaldığı için halkımızdan özür diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

‘Trafik Gerçekten Büyük Bir Problem’

Şehrin sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini söyleyen Tahsin Babaş: “Belediyeciliği 30 yılı aşkındır yapıyoruz. Şehrin sorunlarını da çözüm yollarını da biliyorum. Kastamonu'yu tanıyorum, Kastamonu'da beni tanıyor. Buradan sorun olarak öne sürdüğümüz trafik gerçekten büyük bir problem. Bunları aşmak için yaklaşık 2013 yılından fen işleri müdürlüğü zamanımdan beri bu konu üzerinde çalışırım. 2014 yılında bir kitapçık hazırlatmıştım, o kitapta doğu ve batı bulvarı diye ana caddeye paralel iki bulvar oluşturdum. Batı bulvarına belediye başkanlığım zamanında başladım. Neresiydi batı bulvarı, şehrin kuzeyinde jandarma alay komutanlığından başlayarak, Aşağıimaret, Kale Kapısı, Kefeli 360 metre tünelle geçilip ana yola bağlanan 25 metre genişliğinde bir cadde. Ben bunun için kamulaştırmalara başlayıp birçok yeri satın almıştık. Diğer kısımları da devam ettiriyorduk. Bu bir vizyon projedir. Bu proje bittiğinde Kastamonu'ya kültürel ve ekonomik değer katacaktır. Ve trafiği rahatlatacaktır. Kısa vadede ise, ana arter olan yerlerde fiziki yapılarla bu problemi çözmek istiyorum. Fiziki yapı nedir, Uluköy'ün önünde geniş bir alan var. Oradan itibaren Gazi Paşa'ya kadar bat tıp projesi tasarlıyorum. Bu yapılabilir bir proje. Buradan bir şerit geçen araçlar Sinanbey'e doğru hızla gidecekler ve Cumhuriyet Meydanı ve Nasrullah köprüsündeki yoğunluk bitecek. Sadece orada alışveriş yapacaklara parklanma izni vereceğiz. Ve mevcut yol üstüne beton attıktan sonra bir şerit olarak çalışacak” sözlerine yer verdi. 

‘Öncelikle Ana Caddelerdeki Parklanmayı Çözmek Gerekiyor’

Açıklamalarına devam eden Tahsin Babaş; “Öncelikle ana caddelerdeki parklanmayı çözmek gerekiyor. Bunu çözdüğünüzde işin yüzde 50'sini çözmüş oluyorsunuz. Parklanmayı çözmek için otopark yapmamız gerekiyor. Ben öyle büyük bir otopark düşünmüyorum. Ben belediyenin önüne büyük bir otopark yaptım ama çok ilgi görmüyor. İnsanlarımız genelde işinin olduğu yere park etmek istiyor. Biz onun için küçük-küçük otoparklar oluşturarak bu problemi çözmek istiyorum. Onun için bu otoparkların yerlerini belirlemiştim ve imarlarını hazırlamıştık. Bu projelerin tamamlanması, 1, 1,5 yıl zaman alacaktır. Birde bizim araçlarımızın yüzde 99'u şehir içinde dolaşıyor. Bunları biraz disiplin altına almak lazım. Özellikle insanları halk otobüslerini kullanmaya ikna etmemiz lazım. ilerde vizyonla alakalı açıklayacağım projelerde var” ifadelerini kullandı. 

‘Maslak Sanayi Sitesi İhale Programına Alındı’

Maslak Sanayi Sitesi ile ilgili de bilgi veren Babaş, “Maslak Sanayi Sitesi için mevzuat açısından hiçbir problemi yok. Şu an ihale programına alındı, önümüzdeki ay ihalesi olacak. 600 civarında dükkân, yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare alan ve kendi enerjisini üretebilen bir sanayi sitesi, problem çözülen bir sanayi sitesi. Ben sanayici kardeşlerimden 1 ay daha sabırlı olmalarını istiyorum. İnanıyorum ki bu proje kısa zamanda hayata geçecek ve bunun etkilerini Kastamonu ve halkı görecek” dedi.

‘Sistemi Bir An Önce Çözmemiz Lazım’

Uğurlu Hastanesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Babaş, “Özel Uğurlu Hastanesi ne olacak derseniz benim işim üzüm yemek olur. Orada sistemi birleştirip en kısa zamanda halkın hizmetine açmak lazım. Nasıl açılacak derseniz, belediyenin elinde ruhsat var. Bina hakkını alanların koluna girip ben bir an önce burayı açmak, üzüm yemek istiyoruz diyeceğiz. Ve burayı alan kişiye belediye olarak ruhsatı kiralama mı ya da ihale yoluyla satın mı alıyor bir şekilde yapılır ve kısa zamanda da açılır. Burada iki tarafta yapıcı yolda gitmesi lazım. Taşın altına elini sokmaktan kaçmayacaksın. Birde orada bu işin mihmandarlarından birisi de Atıf Uğurlu 'dur. Çok emek verdi hakkını yememek lazım. Onunda uzlaşma ortamında olmasını isterim ben. Mehmet Yıldırım'da çok emek verdi. Bu değerleri göz ardı etmemek lazım. Sistemi bir an önce çözmemiz lazım” diye konuştu.

‘Kastamonu'nun Tanıtımına Çok Önem Vereceğim’

Kastamonu Günleri ile ilgili de konuşan Tahsin Babaş, “Kastamonu halkı ve esnafı olsun, Ankara'da, İstanbul'da ve Bursa'da Kastamonu Günleri olmak üzere yıllardır biz bunları yapıyoruz. Benim dönemimde ben tamamen küçük esnafı düşünerek belediye olarak ciddi katkılar verdim. Yine aynı şeyi düşünüyorum, özellikle oraya giden küçük esnafımıza ulaşım, yer, konaklama konusunda yardımcı oldum. Onun içinde yapacaklarımı teminatım olarak görsünler. Kastamonu günlerinde Kastamonu var ama kendisi yok. Kastamonu ürünleri üzerine kurulu olacak bundan sonraki Kastamonu günleri. Ben özellikle Kastamonu'nun tanıtımına çok önem vereceğim önceden de yaptığımız gibi” ifadelerini kullandı. 

‘Sağlık Bakanlığımız Detaylıca Bir Proje Hazırlamış’

Açıklamalarını sürdüren Tahsin Babaş; “Eski devlet hastanesinin yeri Sağlık Bakanlığı’na ait bir yer. Geçen haftaki toplantıda gördüm, Sağlık Bakanlığımız oraya detaylıca bir proje hazırlamış, yakında paylaşılacak. Yapılacak proje sağlık hizmetlerini destekleyecek. Ben belediyeciyim. Belediyeciliğin her yerini bilirim. Sokak hayvanlarının sorunlarını da çözüm yollarını da bilirim. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu da bilirim. Sinekle mücadeleyi de bilirim larva yapmayı da bilirim. Belediyecilik benim içime işlemiş, bunu kimse inkâr edemez. 18 yaşından beri belediyenin her biriminde çalıştım. Sadece ilimi, bilimi bilmek yetmez, burada tecrübede çok önemli” dedi.

‘Kültür Merkezi Kastamonu İçin Çok Önemli”

Kültür Merkezi’ne değinerek sözlerine devam eden Babaş;  “Kültür Merkezi Kastamonu için çok önemli. Ben bunun eksikliğini 2018 Türk Dünyası Günlerinde yaşadım. Siz Türk Dünyası Kültür Başkenti olmuşsunuz ama Kültür Merkeziniz yok. Sorsalar o zaman bana en çok ne istersiniz diye, Kastamonu'da Kültür Merkezi’nin olmasını isterdim derdim. Eğer bize görev tevdi edilirse, biz bu konuyu kısa zamanda çözeceğiz. Geçenlerde sayın Rektörümüzle de konuştum. Eğitim Fakültesi’nin olduğu yerin değerlendirmesi konusunda masaya oturacağız dedi. 

‘Halkımızın Duyarlı Olacağı Her Projeye Ben Açığım’

Dar gelirli vatandaşlara yapılan yardımlara değinen Babaş; “Biz her zaman dar gelirlilere yardımı şiar edindik. Belediyemiz bu konularda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle benim zamanımda Sosyal Market Projesi başlatmıştık. Şu anda da Belediye Başkanımız devam ettiriyor. O çok güzel bir projedir, yönetmenliği çök gerçekçidir. Gerçek ihtiyaç sahibini bulur ona göre yardım eder. Onu devam ettiririz, yine halkımız ihtiyaç duyuyorsa halk ekmek gibi halkımızın duyarlı olacağı her projeye ben açığım” ifadelerini kullandı. 

‘Beraber Projelerimiz Yarışsın’

Tahsin Babaş son olarak; “31 Mart'a kadar bayağı bir süre var. Bu sürede şehrimizde demokrasi şöleni olması lazım. Tabi ki diğer partilerimizdeki kardeşlerimizde çıkacaklar. Onlarla beraber projelerimiz yarışsın. Hizmet edeceğimiz sektörler yarışsın. Ben Kastamonu'ya bugüne kadar hizmet ettim, bugünden sonrada hizmet etmek istiyorum. İllaki bizimle yarışacak olan arkadaşlarında amaçları bu olmalı diye düşünüyorum. Biz Kastamonu'ya ne yarar sağlayacaksak onunla onun peşinde olup onunla yarışalım. Benim projelerimize bakın diğer adayların projelerine bakın onlarla yarışalım. Kastamonu halkıda bize ona göre değer biçsin, tercih etsin. Benim en çok istediğim bu. İşi demagojiye getirmemek lazım. Halkımız ve adaylarımızdan istediğim budur. Çünkü bugüne kadar memlekete yarar sağlamadığı gördük, bugünde sağlamaz. Gerçekçi projeler, gerçekçi söylemlerle biz yolumuza devam etmek istiyoruz. Ve eğer halkımız beni tercih ederse, ben seçildiğim gün siyasi kimliğimi şu tarafa koyuyorum. Bunu yaptığımı herkes biliyor. Bunu MHP'li, CHP'li, İYİ Partili, Yeniden Refahlı ve diğer partili kardeşlerimde biliyorlar. Ben kimseyi ayırmadım ve kesinlikle ötekileştirici, bölücü, ayrıştırıcı siyasetin içine girmem. Çünkü biz kardeşiz. Ben 5 yıldır belediye başkanı değilim ben yine cenazesine, düğününe, ağladığı, güldüğü güne gidiyorum. Biz burada şu partili bu partili diye ayırmıyoruz. Biz birlikte yaşıyoruz, birbirimizi kırmanın üzmenin bir anlamı yok. Amacımız belediyecilikte hizmet olmalı, hizmeti şiar etmeliyiz halkımızda bizi bunun üzerinde değerlendirmeli diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme