Tarım, Orman ve Hayvancılık Zirvesi toplandı

Kastamonu'da tarım, orman ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren meslek odaları ve kamu kurumları KATSO'nun ev sahipliğinde gerçekleşen Tarım, Orman ve Hayvancılık Zirvesi'nde bir araya geldi.

Tarım, Orman ve Hayvancılık Zirvesi toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım, orman ve hayvancılık sektörlerinde Kastamonu'nun politika ve stratejilerinin belirlenmesi ve hedefe odaklı sürdürülebilir birlikteliğin sağlanmasının hedeflendiği zirvenin raporu ilimiz milletvekilleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sunulacak. İlimizde tarım, orman ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren meslek odaları ve kamu kurumları Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATSO) daveti ve ev sahipliğiyle gerçekleşen Tarım, Orman ve Hayvancılık Zirvesi’nde bir araya geldi.

MESLEK ODALARI VE KAMU KURUM TEMSİLCİLERİ KATILDI

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun daveti ve ev sahipliğinde düzenlenen Tarım, Orman ve Hayvancılık Zirvesi’ne Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, KESOB Başkanı Dursun Ergin ve Ufuk Dravor, Tarım İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazi oğlu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Köy- Koop Başkanı Erol Akar, Damızlık Birliği Başkanı Bayram Pehlivan, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Adem Canbaz, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Çiftçi, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Gök, Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cem Başar, Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Yazar, KATSO Başkan Yardımcısı İlhan Pehlivan ve Genel Sekreter Yardımcısı Adil Levent Baş, Orman Bölge Müdürlüğü temsilcisi Turan Küçük, Devrekani OSB Müdürü Niyazi Sinsi, TKDK Koordinatörlüğü temsilcisi Derya Yavuz Salcı ve Lütfi Yılmazoğlu katıldı. Zirvenin sekretarya görevi KATSO tarafından yürütülecek.

“AMAÇ; STRATEJİ VE BİRLİK SAĞLAMAK”

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu tarım ve hayvancılık sektörlerinde ilimizin stratejilerinin belirlenmesi ve hedefe odaklı sürdürülebilir birlikteliğin sağlanmasını hedeflediklerini kaydettiği değerlendirmesinde; “Öncelikle yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanan hemşerimiz Sayın İbrahim Yumaklı’yı tebrik ediyoruz. Sayesinde ülkemizin tarım ve ormancılık sektörünün daha da ivme kazanacağına inancımız tam. Sayın Yumaklı’nın bakanlık görevi ilimize büyük şevk verdi. Kastamonu tarım ve orman alanında ülkemizin önde gelen illerinden biri. Odamızın daveti ve ev sahipliğinde meslek odalarımız ve kamu kurum temsilcileri ile toplandık. Geniş katılım ve her katılımcının dile getirdiği fikir ve öneriler toplantının amacına ulaşmasının göstergesi oldu. Kastamonu tarım, orman ve hayvancılığı ile ilgili acil, kısa, orta ve uzun vadede atılması gereken adımları masaya yatırdık. Tarım, orman ve hayvancılık ilimizin lokomotif sektörleri. Birlikten güç doğacağının bilincinde olarak hareket ediyoruz ve ilimizin faydası hedefiyle tek ses halinde yolculuğumuzu sürdüreceğiz” dedi.

MİLLETVEKİLİ İLE BİRLİKTE BAKAN YUMAKLI’YA SUNULACAK

Her katılımcının görüş ve önerilerini sunduğu toplantıda hazırlanan sonuç raporu KATSO tarafından dosya haline getirilecek. İlimiz tarım, orman ve hayvancılık sektörüne ilişkin strateji ve taleplerin yer alacağı dosya milletvekilleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sunulacak.

Bakmadan Geçme