TKDK, Sinop'ta proje kabulüne başlayacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Sinop'ta proje kabulüne başlayacak. İlk projeler IPARD 3 Programı çerçevesinde 2023 yılı sonunda alınacak.

TKDK, Sinop'ta proje kabulüne başlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan ve bugüne kadar yaklaşık 20 milyar TL hibe desteği sağlayan TKDK, Sinop'ta proje kabulüne başlayacak. Özellikle kadın ve genç girişimci dostu olan TKDK'nin 6 bin 450 kadın ve 13 bin 200 genç girişimciyi desteklediğini söyleyen Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, desteklenen projelerle Sinop'un gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İlimizin gelişimine büyük katkı sağlayacak

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Desteklediği projelerle 90 binin üzerinde istihdam sağlayan TKDK'nın Sinop'ta da proje kabulüne başlayacak olması, ilimizin gelişimine büyük katkı sağlayacak olup yeni istihdam fırsatları oluşturacaktır. TKDK tarafından en kısa sürede programın uygulanabilmesi adına öncelikle 'TKDK İrtibat Ofisi' açılacak, bu yapı ile Sinop'taki potansiyel yatırımcıların en kolay şekilde bilgi edinmesi ve proje paketlerinin teslim alınması faaliyetleri yürütülecektir” diye konuştu.

Projelerin inceleme, değerlendirme, sözleşme, ödeme ve izleme süreçleri ise ilk etapta Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilecek, ilk projeler ise IPARD 3 Programı çerçevesinde 2023 yılı sonunda alınmaya başlanacak.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme