Turizm Fakültesi'nden Kültür Gezisi

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, İstiklal Yolu Kampüs Dijital Müzesi ve Kasaba Köy Mahmut Bey Cami'ni, Toki İlkokulu 4/A Sınıfı öğrencileri ile birlikte ziyaret ettiler.

Gezide öncelikle öğrencilere müzenin konferans salonunda İstiklal Yolu’nun Kurtuluş Savaşı’ndaki önemini anlatan kısa bir gösterim izletilmiş, ardından müze hakkında bilgiler verildi ve öğrencilerin konu ile ilgili soruları yanıtlandı. Ardından Turizm Fakültesi ziyaret edildi ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün turizm etkinlikleri kapsamında düzenledikleri Sokak Lezzetleri etkinliğine katılım sağlandı. 

Akabinde, 2014 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde olan ve geçtiğimiz yıl Anadolu'nun Ortaçağ Dönemi Ahşap Hipostil Camileri arasında UNESCO asıl listesine alınan Kasaba Köyü Mahmut Bey Cami ziyaret edildi.

Ayrıca; Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Daday Kaya Mezarları, Kastamonu Kent Tarihi Müzesi ve Pompeipolis Antik Kenti, Turizm Fakültesi öğrencileri ile birlikte ziyaret edildi. 

Bakmadan Geçme