Türkiye 1'ncisi İlimizden

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu bursluluk sınavında 500 tam puan alan Meryem Sena Özmeriç Türkiye 1'incisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu bursluluk sınavında 500 tam puan alarak Türkiye 1’inci si olan Meryem Sena Özmeriç için okulu Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nda program düzenlendi. 

Programda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu bursluluk sınavında 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi olan Meryem Sena Özmeriç'e Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Karadağ ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüme Köylü hediye verdi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüme Köylü programda yaptığı konuşmasında, “2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu bursluluk sınavında 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan Meryem Sena Özmeriç'e Okul Müdürümüz Mehmet Karadağ ile birlikte hediyelerimizi takdim ettik. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 

‘Başarıları Bir Ömür Boyu Daim Olsun’

Okul Müdürü Mehmet Karadağ da yaptığı konuşmasında, “Büyüklerimiz marifet iltifata tabidir demişler. Yaşımız ne olursa olsun marifeti olanın bizim kültürümüzde iltifatı vardır. Bugün de iltifat noktasında başaralı olan öğrencilerimize okul ve okul aile birliği olarak bir program düzenlenmiş. Bizler bugün daha mutlu ve gururluyuz. Eğitimde dört unsur çok önemli; Öğretmen, Öğrenci, Veli ve Okul Aile Birliğidir. Eğer başarılı olmak isteniyorsa, bu dörtlünün en güzel şekilde birbirini tamamlaması gerekiyor. Bu dört unsura, çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Gençler, kendinizi asla küçümsemeyin. Sorumluluk sahibi olarak çalışmalarınızı, öğrenciliğinizi ve işinizi en iyi şekilde yerine getirirseniz, İnanın Allah size bütün kapıları açar. Allah vaat etti mi haşa vadinde dönmez. ‘Çalışmasının karşılığı da yakında kendisine gösterilecektir. Sonra ona emeğinin karşılığı tastamam ödenecektir!’ ( Necm/40-41), Başka bir ayette ‘İnsan için yalnız kendi çalıştığının karşılığı vardır.’( Necm / 39. Ayet) Sevgili öğrencilerim, başarıya giden yol zorlu olabilir. Ancak, hedeflerimize ulaşmak için gereken adımları takip ettiğimizde, başarıya ulaşmak kaçınılmaz olur. Unutmayın, başarıya giden yolculukta sabırlı olmak, çalışmak ve kendimize inanmak çok önemlidir. Hepinize başarılar diliyorum. Temennimiz LGS sınavında da öğrencilerimiz bu gurur tekrar bize yaşatırlar. Bu gururu bize yaşatan öğrencilerime ve öğrencilerin başarılarında emekleri bulunan öğretmen ve velilerimi tebrik ederim. Başarıları bir ömür boyu daim olsun” dedi.

29 Mayıs 1453'te Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul’u fethi ile ilgili de konuşan Müdürü Mehmet Karadağ; “Tarihin altın sayfalarında yer alan önemli hadiselerin en önemlilerinden birisi de şüphesiz İstanbul’un Fethi olayıdır. Tarihte bir çağın kapanması ve yeni bir çağın başlaması olarak adlandırılan İstanbul'un fethinin bu sene 571. yılı kutluyoruz.  Her sözü ve haberi doğru olan Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.), yüzyıllar sonra meydana gelecek tarihi olaylara ışık tutmuş ve İstanbul’un fethedileceğini haber vererek şöyle buyurmuştur: “İstanbul (Kostantiniyye) elbette feth olunacaktır. O’nu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun askeri de ne güzel askerdir.’ Bizlerde Fatih Sultan Mehmet’i ve ordusunu ve ecdadımızı rahmetle mihnetle yâd ediyoruz”  ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme