Uluay'dan, Akif Güzel'e Cevap
AK Parti Milletvekili Halil Uluay, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Akif Güzel'in gündeme taşıdığı iddialara değinerek cevap verdi.
AK Parti Milletvekili Halil Uluay, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Akif Güzel’in gündeme taşıdığı iddialara değinerek cevap verdi.
AK Parti Milletvekili Halil Uluay açıklamasında; “İlimizin sağlık alt yapısını güçlendirmeye devam ediyoruz. Sağlık Bakanımızın ilimizi ziyaretlerinde verdiği talimat doğrultusunda, Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin personel yönetimi ve mali hususların tek bir yerden yürütülmesi açısından ‘Bölgesel Başhekimlik’ kurulması sağlanmıştır. Bölgesel başhekimlik; sağlık hizmetlerinin daha etkin, verimli ve sürdürülebilir şekilde sunulacaktır. personel yönetimi ve mali yönden ortak çalışarak daha etkin hizmet verilmesi sağlanacaktır. fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 305 yatak kapasitesi ve mevcut durumdaki poliklinik sayısı ile mevcut personel kapasitesiyle hizmet vermeye devam edecektir. Bu uygulama hayata geçtiğinde mevcut sağlık hizmetlerine ilaveten dahiliye, nöroloji vb. poliklinik açılması gibi kapasite artışı sağlanacak, poliklinik hizmet çeşitliliği artarak devam edecektir. FTR hastaları özellikle de yatan hastaların eğitim araştırma hastanesine muayene gidip gelme sıkıntısı sona erecektir. Eğitim ve Araştırma Hastanesinden herhangi bir servisin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesine taşınmayacaktır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinin kapasitesinde bir azalışa gidilmeyecektir. Ayrıca Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2. Basamak sağlık hizmetleri sunumundan 3. Basamak sağlık hizmeti sunumuna başlayacak olup, ileri düzey tanı ve tedavi hizmetleri verilecektir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinin Eğitim hastanesi olmasının alt yapısı sağlanmış olacaktır. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi de yine kendi kurumsal kimliği ile mevcut 545 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye devam edecek olup, uygulamaya geçildiğinde personel ve mekân tasarrufuyla sağlık hizmetlerinde yeni yoğun bakım ünitesi vb. açılmasına imkan sağlanacaktır. Sağlık personeli, tıbbi cihaz, sarf malzeme ve altyapı kaynaklarının ortak planlanması sağlanacaktır. Mükerrer harcamalar azaltılarak mali kaynakların daha etkin kullanımı mümkün olacaktır. İdari ve mali süreçlerde ortak planlama yapılabilecektir. İhtiyaç duyulan birimlere personel ve tıbbi cihaz desteği daha hızlı sağlanabilecektir. Klinik uygulamalar, hasta bakım süreçleri ve kalite standartları ortak bir yönetim anlayışıyla yürütülecektir. Hizmet sürekliliği ve kurumsal dayanıklılık artırılacaktır” dedi.
‘İki Hastanenin Kurumsal Kimliği De Korunmaktadır’
Milletvekili Uluay son olarak, “Bölgesel Başhekimlik modeli; sağlık hizmetlerinde koordinasyonu artıran, kaynak kullanımını optimize eden, yönetimsel etkinliği güçlendiren ve hasta memnuniyetini destekleyen bir yapılanma olarak değerlendirilmektedir. İki hastanenin kurumsal kimliği de korunmaktadır. Uygulama sadece personel yönetimi ve mali yönden birleşmeyi içermektedir. En önemli iki kazanımımız, Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin Eğitim hastanesi olması yönünde ciddi bir yol alınmıştır. Diğer kazanımımız Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğum bakım vs. hizmetlerin sayısının artırılması için fiziki mekan kazanılacaktır” ifadelerini kullandı.