UMKE Arama Kurtarma Eğitimi Verdi

İlimizde UMKE ekiplerinin, olası bir deprem senaryosunda arama ve kurtarma operasyonlarına hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim programı başarı ile tamamlandı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)  sadece medikal kurtarma hizmetleri ile sınırlı kalmayıp UMKE ATAK adı altında yeni bir yapılanma ile arama kurtarma faaliyetlerinde de aktif rol alacak şekilde genişletildi. Bu eğitim, UMKE personelinin bu tür durumlarda etkin bir şekilde görev yapabilmeleri için hayati önem taşıyor. 

Kastamonu ve Sinop UMKE ekiplerinden toplam 30 personelin katılım gösterdiği bu eğitim, AFAD'ın da etkin ve titiz çalışmaları ile gerçekleştirildi. Eğitimin son gününde yapılan tatbikatla, UMKE ekipleri beceri ve hazırlıklarını sergileme fırsatı buldu. Eğitimin son gününde yapılan tatbikatta UMKE ekiplerinin sahadaki ustalığı ve koordinasyonu tüm katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Eğitim programının kapanışında düzenlenen sertifika törenine; İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, AFAD İl Müdürü Uğur Minder, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, Sağlık Hizmetleri Başkan yardımcısı Ali Ünal ve 112 İl Ambulans Servisi  Başhekimi Dr. Erbil Gökmuharremoğlu katıldı.  
 

Bakmadan Geçme