• Haberler
  • Spor
  • Umutlar Gelecek Sezona: GMG Kastamonuspor 1-3 Iğdırspor

Umutlar Gelecek Sezona: GMG Kastamonuspor 1-3 Iğdırspor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, Play-Off 3. Tur rövanş karşılaşmasında Iğdır Futbol Kulübü'ne mağlup olarak şampiyonluk umutlarını seneye bıraktı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, Play-Off 3. Tur rövanş karşılaşmasında Iğdır Futbol Kulübü’nü konuk etti. Iğdır’da oynanan ilk karşılaşmayı 2-1 kaybeden GMG Kastamonuspor, Kastamonu Gazi Stadı’ndaki karşılaşmadan 3-1 mağlubiyetle ayrıldı. GMG Kastamonuspor’un tek golünü 90+3’te Alptekin Çaylı penaltıdan kaydederken, bu sonuçla kırmızı-siyahlı temsilcimiz için sezon sona erdi. Iğdır Futbol Kulübü’nün Play-Off finalindeki rakibi Vanspor’u eleyen 1461 Trabzon oldu.

Gergin Ortam, Tempolu Başlangıç

Iğdır’da oynanan ilk karşılaşma öncesinde, esnasında ve sonrasında GMG Kastamonuspor’un maruz kaldığı saldırılar nedeniyle bu müsabakada geniş güvenlik önlemleri alındı. GMG Kastamonuspor taraftarı Iğdırspor’a zor anlar yaşattı. Gergin ortamda başlayan ve seyreden karşılaşmaya GMG Kastamonuspor tempolu başladı. Kırmızı-siyahlıların ataklarında Iğdırspor kademesi oldukça başarılı müdahaleler yaptı.

Kastamonuspor’un 2, Iğdırspor’un 1 Şutu Direkten Döndü

Maçtaki ilk gol 20. dakikada Iğdırspor’dan geldi. Iğdırspor’da Bekir Can Kara topu kontrol etti, iyi sokuldu, sağ ayakla sol köşeye düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Müsabakanın 26. dakikasında GMG Kastamonuspor’un Alptekin Çaylı’yla bulduğu şut direkten döndü, maçın kırılma anlarından birisi bu oldu. Karşılaşmanın 29. dakikasında ise Iğdırspor’un bir topu direkten döndü. Tempolu maçın 39. dakikasında Kas’amonupor'un Behlül Aydın’la kullandığı frikik de üst direkten oyun alanına geri geldi.

Kastamonuspor İlk Yarıyı 2-0 Geride Kapattı

Maçın 41. dakikasında organize gelişen bir atak sonrasında Iğdırsporlu Halil İbrahim sol çaprazda topla buluştu, sağ ayak dışıyla sağ köşeye düzgün bir vuruş yaparak farkı 2’ye çıkardı. GMG Kastamonuspor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

Kastamonuspor’un Çabası Sonuç Vermedi 

Müsabakanın ikinci yarısında Iğdırspor daha kontrollü, GMG Kastamonuspor ise golü bulmak adına daha mücadeleci bir oyun ortaya koydu. Müsabakanın 50. dakikasında GMG Kastamonuspor’da Okan Eken girdiği bir pozisyon sonrasında penaltı bekledi ancak hakem aynı görüşte değildi. GMG Kastamonuspor Muhammet Arslantaş ve Okan Eken’le girdiği pozisyonları değerlendiremezken 78’de derinlemesine bir pas sonrası topla buluşan Iğdırsporlu Enes Soy topu ağlarla buluşturdu (3-0). Iğdırspor 3-0’ın ardından tehlikeli pozisyonlar buldu ancak değerlendirmedi. Maçın skorunu belirleyen golü 90+3. dakikada Mustafa Alptekin Çaylı penaltıdan kaydetti ve maç 3-1 sona erdi.

Bakmadan Geçme