• Haberler
  • Genel
  • Vali Meftun Dallı: 'İklim Değişikliğini Kabullenmek Zorundayız'

Vali Meftun Dallı: 'İklim Değişikliğini Kabullenmek Zorundayız'

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantıları devam etti. Toplantının gündeminde 2023 Mali Yılı İl Özel İdaresi'nin çalışmalarını gösteren faaliyet raporu yer alırken, toplantıya katılım gösteren Vali Meftun Dallı ise, İGM üyelerine çalışmalarından dolayı tebrik ederek teşekkür belgesi takdim etti.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren İGM Başkanı Güray Parçal; “İl Özel İdaremiz, İl Genel Meclisimiz ile birlikte bu 5 yıllık dönemde Kastamonu’nun bütün birleşenleriyle uyumlu bir şekilde çalışarak, Kastamonu ihtiyaçları doğrultusunda bütçenin verdiği imkanlar doğrultusunda güzel çalışmalar yaptı. İl Özel İdaremizin ve meclisimizin hizmet odaklı çalışmak şiarımız oldu. Yapılan hizmetleri bizim halkımızın gönlüne gireceğimizin bir göstergesi olarak görüyorum. Bütün çalışmaları ayrım gözetmeksizin yaptık. Bu da bize misyon yükledi. Her zaman için de art niyetli kişilere de, İl Özel İdaremizin kurumsal yapısını bozmama adına hassasiyet gösterdik. Çok hareketli bir dönem geçirdik. Pandemi, sel felaketleri ve deprem yaşadık. Özellikle yaşadığımız sel felaketleri bize çok büyük çalışmalar yapmamızı gerektirdi. Ayrıca ileriye dönük önemler almamız gerektiğini gördük. Bununla ilgili hazırlıklar yapmaya çalıştık. Bu süreçte bir sürü iş makinesi, insan kaynağıyla ilgili hassas çalışmalar yaptık. Kurum personellerimizin liyakatli çalışmaları ile alınan kararların doğru olduğunu hep birlikte görüyoruz. İl Özel İdaresi Kastamonu’nun en büyük kuruluşu. Onun için beklentiler çok fazla. Bu beklentilere de karşılık vermek gerekiyor. Son dönemdeki afetlerden dolayı bazı çalışmalarımızda aksamalar oldu. Onun için acil ihtiyaçlara önem verdik. Programlarımızı gerçekleştirmek için çaba sarf ettik. İl Genel Meclisi olarak devletin 1 kuruşunu dahi yerinde ve zamanında kullanmak adına, her zaman çaba gösterdik” dedi.

Toplantıda 2023 Mali Yılı İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını gösteren faaliyet raporunu sunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi; 2023 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Akabinde 2023 Mali Yılı İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını gösteren faaliyet raporu meclis üyelerince kabul edildi.

‘Sizin Burada Alacağınız Kararlar Son Derece Önemli’

Vali Meftun Dallı, afetlerde hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyerek; “Bir dönemin sonuna geldik. 31 Mart’ta Mahalli İdareler Seçimlerini hep birlikte yapacağız. Seçimlerde kazasız, belasız, sıkıntısız, vatandaşlarımızın da hiçbir etki, baskı altında kalmadan hür iradeleriyle sandığa gidip, oylarını rahatça kullanacakları şekilde yapabilmeyi temenni ediyorum. Onun için de elimizden gelen her türlü tedbiri aldık. Geçtiğimiz dönemde verdiğiniz hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hakikaten güzel hizmetler yapmışsınız. Selin getirdiği sıkıntılar bir tarafa, fevkalade güzel işler yapmışsınız. Sayın Güray beye de çok güzel bir meclis başkanlığı yaptığı için ayrıca teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi Türkiye’nin en köklü kurumlarından. 150 yıllık bir müessese. Hiçbir kurum önem arz etmezse, 150 yıl ayakta durmaz. Çok önemli görevler üstlenmiştir. Siz köylerinizdeki, ilçelerinizdeki sıkıntıları bizzat yaşayarak gördüğünüz için, sizin burada alacağınız kararlar son derece önemli. Kıymetli hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Yağış Rejimleri Eskisi Gibi Değil’

İklim değişikliğinin etkisine de değinen Vali Dallı; “İklim değişikliği ilk telaffuz edildiği zamanlarda, pek dikkate alınmadı. Fakat geldiğimiz noktada iklim değişikliğini artık kabullenmek zorundayız. Yağış rejimleri eskisi gibi değil. 3-5 aylık yağmur çok küçük alanlara düştüğünde istenmeyen afetler ortaya çıkıyor. Bundan sonra artık hizmet yaparken, iklim değişikliğinin getireceği riskleri önceden hesaplayarak, yapmamız lazım. Sahil kısımlarını görüyoruz. Riskleri hesaplayarak, çalışmalar yapmamız lazım. Bununla yaşamayı öğrenmemiz lazım” şeklinde konuştu.

‘Suyu Korumamız Lazım’

Akabinde teşekkür konuşması gerçekleştiren AK Parti İGM Grup Başkanı Mehmet Butur; “2019 yılında biz İGM olarak bir Su Yönetmeliği çıkardık. Bu Su Yönetmeliği seçimlerden sonra devreye sokulursa, çok katkı sağlar. Suyu korumamız lazım. İl Özel İdaremizin yükü çok fazla. Paydaş kurumlarında kırtasiyeleri Özel İdare tarafından karşılanıyor. Buna da bir çözüm bulunması gerekiyor” diyerek yeni dönemde seçilecek olanlara başarılar diledi.

MHP İGM Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, CHP İGM Üyesi Atila Bayram Pirci ve İGM Bağımsız Üyesi Ercan Öztürk’te birer konuşma gerçekleştirerek, yeni dönemde seçilerek başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Vali Meftun Dallı tarafından İGM üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme