• Haberler
  • Genel
  • Vali Meftun Dallı: 'Limanlarımızda Sıkıntılar Var'

Vali Meftun Dallı: 'Limanlarımızda Sıkıntılar Var'

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, dün itibari etkili olan fırtına ve karaya oturan gemi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Vali Meftun Dallı: 'Limanlarımızda Sıkıntılar Var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da dün itibari etkili olan fırtına ve karaya oturan gemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, “Hasarların gidermesi için ekiplerimiz hep birlikte çalışıyorlar. Çok şükür herhangi bir can kaybı ya da yaralanmamız yok” dedi.

Vali Meftun Dallı, Kastamonu'ad yaşanan olumsuz hava koşullarına değinerek; “İlimizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle sahil ilçelerimizde sıkıntılarımız var. Özellikle Abana’da evleri ve işyerlerini dalgalardan dolayı taşan sular bastı. İnebolu’daki bazı işyerlerimizde de sıkıntılar var. Limanlarımızda da sıkıntılar var. Abana Limanı’nda mendirek çok ciddi hasar aldı. İnebolu Limanı’nda da aynı şekilde hasar var. Vamos Gemisi Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan gübre yüklemiş, 4 gün önce ürününü tamamen boşaltmış. Hava düzenlince gitmeyi beklerken, fırtına nedeniyle bağlı olduğu yerden sürüklenmeye başlamış ve karaya oturmuş. Fırtına dindikten sonra yüzdürülüp, yüzdürülemeyeceği, herhangi bir hasar alıp, almadığı tespit edilecek. Ona göre ekipler çalışma yapacak. Şu anda müdahale imkanı yok. İçindeki yakıt vs. profesyonel ekip tarafından boşaltılacak” dedi.

‘Cide-Bartın Yolunda Kopmalar Ve Yıkılmalar Var’

İlçelerdeki su basmalarından kaynaklı hasar tespit çalışmalarına ekipleri başlayacağını söyleyen Vali Dallı; “Vatandaşlarımız kayıplarını gidermek için elimizden gelen el birliğiyle yapacağız. Limanlarımızda hasarları gidermek ayrı bir prosedür. Onların tespiti yapılarak, giderilecek. Su taşmalarından dolayı yollarımızda kapanan yerler var. Cide’de ciddi taşmalar oldu. Özellikle Cide-Bartın yolunda kopmalar ve yıkılmalar var. Onun için orada tek şeritten ulaşım sağlanıyor. Oradaki hasarı da gidermek için Karayollarımızın,  Özel İdaremizin ve belediyelerimizin ekipleri halen çalışıyorlar. Çok şükür herhangi bir can kaybımız ve yaralanmamız yok. Bundan sonrada olmamasını temenni ediyoruz. Bütün ilimize ve ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Abana’da hasar gören ev ve işyerlerimiz var. İnebolu’da bazı işyerleri hasar köydü. Evrenye köyünde 4 evi su basmış. Sahile yakın işyerleri ve balıkçı barınakları çok ciddi hasar görmüş durumda. Gemideki 11 mürettebat herhangi bir sıkıntı olmadan kurtarıldı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme