Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bozuk yolda kalan araçlar, traktör yardımıyla çekiliyor
Haber Merkezi
Haber MerkeziEditör
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bozuk yolda kalan araçlar, traktör yardımıyla çekiliyor

Kastamonu'da 2021 yılında yaşanan sel felaketi sonrası bozulan yolda, üzerinden üç yıl geçmesine rağmen hala bir çalışma yapılmadı.

11 Ağustos 2021 yılında il genelinde etkili olan şiddetli yağışların ardından Bozkurt ilçesi başta olmak üzere İnebolu, Küre, Doğanyurt, Çatalzeytin, Azdavay, Şenpazar gibi ilçelerde büyük oranda etkilendi. Özellikle köy yerleşim yerlerinde şiddetli yağışlar ve heyelanlar sebebiyle yollarda göçükler ve bozulmalar oluştu.

Doğanyurt’a bağlı Baldıran köyü ile İnebolu’ya bağlı Akgüney köylerini birbirine bağlayan grup yolu da 2021 yılında yaşanan sel felaketi sonrası bozuldu. Bozulan yol, üzerinden üç yıl geçmesine rağmen halen bir çalışma yapılmadı. Bozulan yol sebebiyle birçok araç, dere yatağında kalırken, yolda kalan araçlar ise traktör yardımıyla çekiliyor.

“HALA İLGİLENEN YOK”

Vatandaşlar, birçok köyü birbirine bağlayan gurup yolunun kısa sürede bozulan kesimlerinin onarılmasını talep etti. Doğanyurt’un Baldıran köyünde ikamet eden İbrahim Yılmaz, “Birçok köyü birbirine bağlayan yolumuz, 2021 yılında yaşamış olduğumuz Bozkurt sel felaketinde tahrip oldu. Bu yol ile ilgili şu ana kadar en ufak bir çalışma yapılmadı. Hala da ilgilenen yok. Bu çile bu halka Allah’tan reva mı? DSİ nerede, İl Özel İdaresi nerede, üç yılda yolda bir çalışma yok” dedi.

1987 yılından bu yana yola müdahale edilemediğini söyleyen Yılmaz, “Bu yol Doğanyurt’un Baldıran köyü ile İnebolu’nun Akgüney köyü arasındadır. İki adet dere 1987’den buyana müdahale edilmedi. Şimdiye kadar birçok dilekçe vermemize rağmen ilgilenen olmadı. Sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Yeni Videolar