Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Taşköprü Belediye Başkan Adayı Güner: 'Temiz Belediyecilik Hizmeti Vadediyorum'
Haber Merkezi
Haber MerkeziEditör
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü Belediye Başkan Adayı Güner: 'Temiz Belediyecilik Hizmeti Vadediyorum'

Taşköprü İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Vedat Güner, Belediye Başkanı seçildiği takdirde yapacağı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taşköprü İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Vedat Güner açıklamasında; “Bugün burada, bir adaylık açıklamasından daha fazlasını paylaşmak üzere bir aradayız. Sadece bir seçim sözü vermek için değil, aynı zamanda birlikte iyi ve güzel yarınlara yürümenin kararlılığını duyurmak istiyoruz. Bildiğiniz üzere yaklaşmakta olan 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinden yaklaşık 2 sene önce; Nisan 2022 itibariyle başlamış olduğumuz çalışmalarınıza, kararlılıkla devam etmekteyiz. Bu süreç içerisinde, başlangıçta bağımsız olarak çıktığımız yolu, İYİ Parti’nin adaylık teklifi neticesinde birlikte yürüme kararı aldığımızı belirtmek isterim. Bundan takriben iki bin seneden daha önce kadim şehir Taşköprü’müzdeki Gökırmak’ın karşısında kurulan Paflagonya’nın başkenti Pompeipolis şehrinin girişinde yer alan yazıyı biliyorsunuzdur! Aynı zamanda Taşköprü Belediyesi başkanlık makam odasının giriş kapısı üzerinde bu yazının bir kopyası bulunmaktadır. İşte çağlar ötesinden gelen o muhteşem söz ‘İyilik İçin İyilikle Gir.’ Bir zamanlar kadim şehrimizin girişinde yer alan bu yazı sadece belediyemizin başkanlık makam odasının giriş kapısının üzerinde değil, yönetimin bir felsefesi olmalı diyerek yönetimimizin merkezine, iyilik iyidir düsturu hareket prensibimizin kılavuzu olacaktır” dedi. 

‘Şehirdaşımızın Yönetimde Söz Sahibi Olduğu Anlayışı Hayata Geçireceğiz’

Taşköprü’nün köklü bir şehir olduğunu söyleyen Güner; “Taşköprü’müz 1868 yılı itibariyle Anadolu’da ilk kez muhtarlık seçimlerinin yapıldığı demokrasinin beşiği olarak nitelendirebileceğimiz köklü bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan her şehirdaşımın söz hakkı olduğuna inanıyorum. Bu düşünceden hareketle her şehirdaşımızın yönetimde söz sahibi olduğu bir anlayışı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İşte bu minvalde, 30 Ekim 2022 tarihli adaylık basın açıklamama değinmeden geçemeyeceğim. Şahsi düşüncem şudur ki; yerel siyasetçiler ulusal ölçekli siyasetçi gibi bir havaya girmemeli. Taşköprü’müzde ak denilenlerin dışındakiler kara değil, iyi denilen dışındakiler kötü değil, efendim şu kitle milliyetçidir, dışındakiler milliyetsiz değil,  Bu kitle Atatürkçüdür, o kitle dışındakiler Atatürk düşmanı değil, kavgalardan uzak, bir sulh ikliminin oluşması arzusuna inancım tamdır. Bu yürüyüş cumhuriyet nimetinin hür fikriyatının yönetime yansıması olacağı harekettir” ifadelerini kullandı. 

‘Ortak Aklı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz’

Vedat Güner son olarak; “Siyasi kitlelerin tercihlerini halka dayattığı bir hazır sunumun dışında, tamamen halkın istek ve taleplerini eleştiri ve önerilerini ortaya koyabileceği alan oluşturan bir anlayışı hayata geçirebilmek için, belediyemizin konferans salonunda aylık seçilen ve seçilemeyen Meclis üyesi adaylarını tüm partilerin temsilcilerini dikkate alan şehrin uzlaşım merkezi olacak bir ‘halk meclisi’ olmazsa olmazlarımızdandır. Şehirdaşlarımızla bir arada şehrimizin sorunlarını istişare edebileceğimiz ve bu sorunlara çözümler üretebileceğimiz ortaya çıkan fikirlerin ortak bir aklın ürünü olacağı bir meclisten bahsediyorum. Birlikte alınan kararlar en sağlam kararlardır. Çünkü akıl akla muhtaçtır. Bu ortak aklı hep birlikte inşa edeceğiz. Aziz Taşköprülü hemşehrilerim, bu samimi yolculukta sizlerin desteklerine ihtiyacımız var. Taşköprü'yü daha yaşanabilir, daha tanınır, daha hür daha iyi ve güçlü bir şehir yapmak adına bu yola çıktık. Dünün güneşiyle yarının ıslak elbisesi kurutulmaz. Şu an ve bundan sonraki süreçte hep birlikte yeni bir başlangıç ümidiyle, samimi düşüncelerle halkımızın destek ve teveccühlerine mahzar olacak bir temiz belediyecilik hizmetini vadediyor hürmet ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yeni Videolar