• Haberler
  • Genel
  • Yapabildiklerini Tüm Türkiye'ye Göstermek İstiyorlar

Yapabildiklerini Tüm Türkiye'ye Göstermek İstiyorlar

Görme Engelliler Derneği Başkanlığı tarafından, Nöbetçi Ekip Kaliteli Yaşam Derneği Başkanı Hulusi Sıvacı yönetiminde gerçekleştirilen 'Kastamonululaştırdıklarımızdanmışçasına' isimli tiyatro oyunu ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu açıklamasında; “Yaklaşık 3 yıl önce kendi aramızda tiyatro yapabileceğimize bir türlü cesaret edemiyorduk. Sayın Valimizin öncülüğünde cesaretlendik. Akabinde hemen kursumuzu açtık. 3’üncü tiyatromuzu yapıyoruz, ilk 2 tiyatromuzdan da aldığımız geri dönüşler çok güzel oldu ve bu sayede 3’üncü tiyatromuzu yaptık. Bunun da güzel olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrasında inşallah devam edeceğiz. Sadece Kastamonu değil, Türkiye’ye açılmak istiyoruz. Biz engellilerin de neler yapabileceğini göstermek, farkındalık olma açısından da bu tür etkinliklerin bizim için önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. 

'Tüm Türkiye'ye Güzel Bir Mesaj Verme Çabası İçerisindeyiz'

Geleceğe dair planlarından bahseden Görme Engelliler Derneği Sözcüsü Necati Korkmazer ise; “Biz çok farklı hayallerle yola çıktık. Kastamonu’da görme engelli okulu yok, rehabilite merkezi yok. Kastamonu’da görme engellilerin sayısı şükürler olsun ki az. Bu az kadromuzla tüm Türkiye’ye güzel bir mesaj verme çabası içerisindeyiz. Bizim yaş ortalamamız 50’nin üzerinde. Tüm Türkiye’ye şu mesajı vermek istiyoruz, ‘Eğer Kastamonu’da sınırlı imkanlarla 50 yaşındaki görme engelliler bunu yaparsa, başka bir ildeki 15 yaşındaki görme engellilerin elinden tutulursa neler yapabilir?’ Biz Türkiye’ye bu soruyu sordurma çabası içerisindeyiz. Aşık Veysel, Metin Şentürk çok yetenekli insanlar ama biliyoruz ki tek yetenekli insanlar değil. Eğer ellerinden tutulursa nice yetenekli görme engelliler meydana çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Görme Engelliler Derneği Başkanlığı tarafından sahnelenen “Kastamonululaştırdıklarımızdanmışçasına” isimli tiyatro oyununun gerçekleştirilmesi planlanan diğer gösterimleri Pençe-Kilit Operasyonu’ndan gelen şehit haberleri üzerine ileriye bir tarihe ertelendi. 
 

Bakmadan Geçme