• Haberler
  • Kültür
  • Yazar Aydın Ünal: 'Onlara Sadece Ölüm Şeklini Seçme Hakkı Verildi'

Yazar Aydın Ünal: 'Onlara Sadece Ölüm Şeklini Seçme Hakkı Verildi'

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Yazar Aydın Ünal'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Gazze'de Hayat Bulan Küresel İntifada' adlı konferans İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yazar Aydın Ünal: 'Onlara Sadece Ölüm Şeklini Seçme Hakkı Verildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konferansa Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışın konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin yaptı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, katılımcılara Yazar Aydın Ünal’ın Gazze’de yaşanan olayların ve bu olayların küresel boyuttaki etkilerinin inceleneceği bir perspektif sunacağının altını çizdi. Açılış konuşmasının ardından Yazar Aydın Ünal, konuşmasında Gazze'de yaşananların insanlık boyutundaki önemine vurgu yaparak, bölgedeki son gelişmeleri analiz etti ve küresel düzeydeki etkilerini değerlendirdi.

‘Bütün Arapları İhanet Etmiş Gibi Görmek, Irkçılığa Adanmış Bir Tutum Olur’

Ünal konuşmasında, Gazze'deki olayların sadece bölgesel değil, aynı zamanda küresel anlamda da nasıl etkiler doğurabileceği üzerine bilgiler sundu. Ünal, Arapların İsrail'in kuruluşunda rol oynayan Arap kabilelerinin, tüm Arapları temsil etmediğini belirterek, “Bütün Arapları ihanet etmiş Türkleri sırtından vurmuş gibi görmek, biraz da ırkçılığa adanmış bir tutum olur” dedi.

Konuşmalarında Aydın Ünal, Arapların Türkleri sırtından vurduğu ya da ihanet etti gibi söylemlerin kamuoyunda çok vurgulandığını belirterek böyle bir şeyin olmadığına değindi. O dönemin tarihini çok iyi araştırdığını dile getiren Ünal, 1948'de de İsrail devleti kurulduğu, fakat İsrail devletinin kurulduktan sonra mevcut topraklarla yetinmediğini vurguladı. Topraklarını genişletmek için sürekli bir gayret içinde olan İsrail’in adım adım Filistin topraklarını işgal ettiğinin altını çizen Ünal, zaman zaman Arapların buna karşı çıktığını ancak kazanamadıklarını ve nihayetinde bu günlere gelindiğini aktardı.

‘Onlara Sadece Ölüm Şeklini Seçme Hakkı Verildi’

Aydın Ünal, Gazze’nin bağımsızlık mücadelesi verdiğini belirterek Gazze'nin elinde bu mücadeleyi vermek dışında hiçbir seçeneğinin olmadığının altını çizdi. Onlara sadece ölüm şeklini seçme hakkı verildiğine dikkat çeken Ünal, “Açlıktan mı öleceksiniz? Yokluktan yoksulluktan mı öleceksiniz? İsrail askerleri mi sizi öldürecek? İsrail uçakları mı sizi öldürecek? Yoksa mücadele ederek göreceksiniz? Yani 2-3 tane seçenek var ve yokluktan ölmek, İsrail saldırılarıyla ölmek ya da savaşarak mücadele ederek ölmek” diyerek sözlerine devam etti.

Ayrıca Ünal, Hamas’ı terör örgütü olarak nitelendirmenin İsrail söylemini dile getirmek olduğunu ve bu söylemlerle İsrail propagandasına alet olunduğunu vurguladı.

‘Filistin, Türkiye İçin Aynı Zamanda Bir Milli Mesele’

Bununla birlikte son zamanlarda “Gazze’yi bırak, kendi şehitlerine bak” gibi söylemlerin yanlış olduğunu aktaran Aydın Ünal, Gazze'deki Filistinlilere kurşun atan el ile Mehmetçiğe kurşun atan elin aynı olduğunu ifade etti. “Biz İsrail’e karşı burada bir mücadele veriyoruz. Yürüyüşler, gösteriler ve boykotlarla bir hareketlilik içindeyiz. Filistin, Türkiye için aynı zamanda bir milli mesele” diyen Ünal, Filistin meselesinde insani bir boyutun yanı sıra İslami bir boyutun da olduğunu söyledi. Filistin'deki direnişin çok uzun yıllardır var olduğunu da bir kez daha vurguladı.

“Gazze’de Hayat Bulan Küresel İntifada” konferansı, Yazar Aydın Ünal'ın konuşmasının ardından soru-cevap oturumuyla sona erdi. 

Bakmadan Geçme