Nahit Tingiroğlu

Bu Pazar Menemen Ye'n'dik

Nahit Tingiroğlu

Hafta sonu oynanan GMG Kastamonuspor ve Menemenspor arasındaki ikinci lig maçı güzel bir hava iyi bir zemin ve dolu tribünler önünde oynandı takımımızda en çok merak edilen çiçeği burnunda hocamız Fırat Gül’ün takıma yapacağı etki idi.

Kastamonupor maça oldukça hırslı ve etkili bir oyunla atak başladı. Eğer son paslar da biraz daha dikkatli ve başarılı olunsa ilk yarı maçı bitirebilirdik. Buna karşın ünlü Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın takımı da hiç yabana atılacak bir takım olmadığını oynadığı futbolla gösterdi. Özellikle 23 numaralı futbolcusu Recep çok etkili bir oyun ortaya koydu. İki takımın atak ve galibiyet arayan futbolu seyir zevki güzel bir maç ortaya çıkardı ve golü ancak ikinci yarı bulduk. Golü bulduktan sonra takımımız bir pozisyonda İlyas ve Samed birbirine girmese maç 2-0 oluyordu. Bu dakikadan sonra takımımız anlamsız bir geri çekilme yaşadı. Bu durum normal karşılanması gerekir ki bu maç iki takım içinde hayati önem taşıyordu. Bu maçta iki takımda bir puan istemedi, hedef sadece galibiyetti. Bu oyundan belli oluyordu. Sonuçta biz maçı kazanarak haftaya oynanacak olan Menemenspor-Iğdırspor maçına stres yüklemesi yaptık ve lige yeniden ortak olarak avantajlı bir duruma geçtik. Önümüzdeki haftalarda Amed-Iğdır maçı var. Bu maça kadar bu durumda kalırsak, o hafta yeniden lider olacağımızı düşünüyorum.

Gelelim Fırat Gül’e… Fırat Hoca genç İstikbal vaat eden 39 yaşında bir teknik direktör. Başarıyı ne kadar istediğini maç sonunda tribünlere gelerek ‘Bu takım aslanlar gibi oynayıp şampiyon olacak’ diyerek iddiasını ortaya koydu ki tıpkı geçen yıl Kocaelispor’da yaptığı gibi zaten bizim takım da yarı Kocaelispor görünümünde ilk maçta da takıma dokunmuş belli oldu. Takım istekli hırslı ve göze hoş gelen bir futbolla seyirciyi coşturdu. Burada bunu söylerken şöyle kısa bir geri gidersek eski hocamız bu takımı ilk yarı 7 puan farka lider bitirdi. Fakat ikinci yarı hem kötü bir futbol isteksiz bir takım gibi lige girerek art arda puan kaybetti ve sonuçta takımlar için normal bir sonuç olarak hoca değişikliğine gidildi. Şimdi biz ilk yarıyı açık ara önde bitiren bir hocayı hakkını vermeden eleştiri yaparsak haksızlık olur. Sonuçta şu anda ki mevcut puanları eski hocamız aldı ve şansımız devam ediyor. O yüzden futbol oyunu içinde hakkını verelim derim ve Fırat hoca ya da tam destek verelim.

Kötü bir sonuçta hemen bağırıp çağırmayalım. inanın bizim düştüğümüz duruma Iğdır’da düşecek ve puanlar kaybedecek. Bu futbolun doğasında var. Yani kısaca hep destek tam destek.

Son bir sözde Kastamonuspor şampiyonluğa giderken ve büyük bir maddi destek beklerken Kastamonu Belediye Başkan adaylarının sadece maçlara gelip protokol de oturmaları bana hiç inandırıcı gelmiyor. Artık somut bir destek gerekiyor. Mesela Denizli deplasmanı için kim prim açıklayıp otobüs çıkaracak. Sayın başkanlar artık Cengiz Aygün’e bir destek verinde takımımız şampiyon olsun. Biliyorum ki 31 Mart’tan sonra o koltuklara kimse gelmeyecek. İnşallah ben yanılırım çünkü bu takım hep zor günler yaşadı, kapanma noktasına geldi. O günleri hatırlayanlar bilir bugün protokolde oturanlar yine bu şehirde yaşıyordu. KSK’yı siyasi malzeme yapmadan gerçek bir memleket aşkı ile ne yapacaksak yapalım. Saygılarımla sadece Kastamonuspor.

Yazarın Diğer Yazıları