Nahit Tingiroğlu

Tünelin Ucundaki Işık

Nahit Tingiroğlu

Ligin ikinci yarısına çok kötü bir giriş yaparak 7 puanlık avantajı kaybeden takımımız geçen hafta Yılmaz Vural’lı Menemen’i yendikten sonra bu hafta da ligde zor durumda olan ve daha üç yıl önce süper lig takımı Denizli'de maça çıktı. Bu maça üç cezalı İlyas Yusuf ve Erhan’dan yoksun başlayan Kastamonuspor orta sahada ve forvet de pozisyon üretmekte zorlansa da son maçların modası yine bir son dakika golü ile maçı kazanmasını bildi.

Bu hafta diğer maç sonuçlarına bakacak olursak, geçen haftaki yazımda belirttiğim sonuçlar ortaya çıktı ve takımımız kalan son 10 maçı kazanırsa hasretle beklediğimiz şampiyonluğu ulaşacak. Yani kısaca yine ipler ve kontrol yine bize geçti. Ben burada yine bir tahminde bulunmak istiyorum. Kastamonuspor Çarşamba günkü Sarıyer ve pazar günkü deplasmanda oynayacağı Düzce maçını kazanırsa bir hafta sonra yine ligin zirvesinde olacak. Olacak ama bu hafta ki gibi rakibi hafife almayacak çünkü Denizli takımı eğer bizi yenebilseydi ligde kalmak için büyük bir avantaj yakalayacaktı. Ayrıca Denizlispor’un büyük bir kısmı PAF takım oyuncusu olsa da bir kaç tane bu ligin üstü futbolcu var.

Mesela bu hafta bize gol atan Gökhan Süzen, kaleci Abdulkadir bunlardan ikisi. Transfer tahtası kapalı bu takıma karşı ikiyi bulamazsan son dakikada bir şekilde golü yersin. Bu tür takımlar maç 1-0 giderken hep maçta olurlar ve sonuca gitmek isterler. Yani kısaca rakip kim olursa olsun oyun disiplini ve adam eksilterek oynamak sonuca daha erken gitmek en iyi taktik olmalıdır.

Tabi rakibe de saygı olacak. 6 Mart Çarşamba günü rakibimiz Sarıyer sıralamaya bakmadan ilk dakikadan ciddiyet gereken bir maç. Fırat hoca ve oyuncular tünelin sonundaki ışığı gördükçe biraz da heyecan olacaktır. Bu durumda görev takımımızdaki daha önce şampiyonluk yaşamış futbolculara düşüyor.

Son bir uyarıda seyircilerimize maalesef TFF yine bize ceza verdi ve şampiyonluk maçı olan Amed maçı yaklaşıyor. Benden uyarması her maç küfür ve olay olursa Allah göstermesin o maç bize seyircisiz olacak. Lütfen dikkat edelim tahrik olmayıp sadece takımımız lehine tezahürat yapalım. Galiba güzel günler bizi bekliyor. Sadece Kastamonuspor saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları