Yeni OSB için Bir Adım Daha Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Kastamonu'da kurulması planlanan ve 6'ncı Bölge Teşvik alanında yer alacak olan OSB için İhsangazi Akkirpi köyünde yer alan bazı alanlar orman sınırları içerisinden çıkarıldı.

Yeni OSB için Bir Adım Daha Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete yayımlanan kararda; “Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi Akkirpi mevkiinde belirlenen ve sınır ve koordinatları ekli kroki ile listede gösterilen bazı alanlar, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun ek 16'ncı maddesi gereğince orman sınırları dışına çıkarıldı. Bu alanların yerine, Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne yeni orman alanları tahsis edilecek” denildi.Yeni OSB için Bir Adım Daha Atıldı

Konuyla ilgili olarak AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay; “Hadi bismillah. Hayırlı olsun Kastamonu. İlimizde kurulması planlanan 6’ncı Bölge Teşvik kapsamından yararlanacak OSB ile ilgili somut bir adım daha atıldı. Kastamonu'ya hayırlı olsun, en kısa zamanda faaliyete geçmesi ümidiyle, başta sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı, Ticaret Odası ve Orman Teşkilatı olmak üzere emeği geçen herkese, her kuruma teşekkürler” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme