Yerel Basının Sorunları Konuşuldu

Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) ile Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) ortaklaşa organize ettiği iftar ve 'Yerel Basının Sorunları' konulu söyleşi programı gerçekleştirildi.

Kastamonu’nun ev sahipliğinde yapılan programa;  Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Çorum, Sinop, Amasya ve Kastamonu’da bulunan vasıflı yerel gazete ve internet sitelerinin sahipleri katıldı. Armoni Park Otel’de yapılan programa ayrıca Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi Mehmet Ali Dim ile Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Sekreteri Lütfü Karakaş da katılım gösterdi. 

Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi İzzet Sarı, amaçlarının mübarek Ramazan ayında bir araya gelerek hem yerel basının sorunlarını masaya yatırmak hem de bölgede bulunan yerel basın arasındaki birlik beraberliği sağlamak olduğunu belirterek, kısa bir selamla konuşması gerçekleştirdi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi Mehmet Ali Dim; icra ilanlarının limitlerini arttırmayı amaçladıklarını söyleyerek; “Bu konuda siyasetçilerin yakasını yapışın, yerel basın siyasetin sesidir. Yerel basın olmazsa seslerini duyuramazlar” ifadelerini kullandı. 

Toplantının devamında yerel basının sorunları üzerine istişare yapıldı. Program toplu fotoğraf çekimi sonrasında son buldu.
 

Bakmadan Geçme