Yüksel Aydın'dan '90'a 290' Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanlığı'nda, MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın gündeme dair basın açıklamasında bulundu.

Toplantıda açılışını gerçekleştiren MHP İl Başkanı Emre Şahin, çalışmaları hakkında bilgi vererek; “Adaylarımızın çalışmaları son sürat devam etmektedir. Adaylarımız çalışmalarını Belediye Meclis adaylarımız ile devam etmektedir. İlçelerimizde de açık hava mitinglerimizde devam etmektedir. Elimizden geldiği ölçüde il başkanlığı olarak mitinglere katılım sağlıyoruz. MHP olarak mevcutta yönetmekte olduğumuz 7 belediyeye yeni belediyeler ekleyerek, başarı sağlayacağımıza da canı gönülden inanıyoruz. MHP Kastamonu genelinde seçimlerin en iddialı partisidir. Seçim sonuçları açıklandığında bunun yansımasını göreceğiz. Seçim günü için kapsamlı bir çalışma içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

‘Artık Son Viraja Geldik’

Gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın; “MHP’nin Belediye Başkan adayı olarak 11 Ocak itibariyle sahalardayız. 75 gündür mücadele ediyoruz. 75 gündür vatandaşlarımıza derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. 75 gündür Kastamonululara önümüzdeki dönem neleri planladığımızı, projelerimizin ne olduğu, varlık sebebimizi, siyasetimizin gerekçelerini bire bir ifade etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 80’ine ulaştık, yüzde 20-25’lik bir kesime ulaşamadık. Önümüzdeki günlerde de vatandaşlarımıza ulaşacağız. Huzurlu bir seçim süreci geçiriyoruz, böylede sonlandırmak istiyoruz. Kastamonu’nun hiçbir insanını huzursuz etmeden çalışmalarımızı sonlandıracağız. 75 gündür gece gündüz tüm arkadaşlarımızla ulaşabildiğimiz her yere ulaşmaya çalıştık. Biz değerler üzerinden siyaset yapıyoruz, ilkelerimiz var, prensiplerimiz var, bizi sakın öbürleriyle karıştırmayın. Biz bir yerlere gelebilmek için, bir yerde yönetici olabilmek için, bir yerde başkan olabilmek için asla bu değerlerimizden taviz vermeyeceğiz. Her gittiğimiz yerde bunu ifade etmeye çalıştım. 55 yıllık siyasi hareketimizin bize yüklediği misyonumuzu, ananemizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi kastediyorum. Bizi 55 yıldır karşılıksız hizmet ediyoruz. Bunu tüm Türkiye’ye ispatladığımızı düşünüyorum. 15 Temmuz 2016’dan sonra bizim bu millete sevdamızı, sevgimizi mutlaka görmüşsünüzdür. Belediye Başkanı olabilmek için her şeyi mubah görerek, her türlü can bazlığı, her türlü yanlış yönlendirmeyi, her türlü algı yönetimini mubah görerek talip değiliz. Biz doğruları söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz. İnandığımız değerlerden bizi vazgeçirebilecek bir güç yok. 75 gündür Kastamonulularla bunları paylaşıyoruz. Son 6 günde de bu tavrımızı sürdüreceğiz. Biz kendi üslupümüzle olabildiğince orta hali bir seçim kampanyası yürüterek, bir ve beraberlik içerisinde olacağımızı söyledik. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Artık son viraja geldik” dedi.

‘Haramzadelere Teslim Etmeyeceğiz’

Kastamonu için birçok adayın olduğunu söyleyen Aydın; “Birçok aday var, hepsine saygı duyuyorum ama 2 tanesi var ki, toplum önünde, göz önünde olan. Biz Kastamonu insanının ferasetine teslim olacağız. Daha önceden söylemiştim, bunların son günlerde algı yapacaklarını belirtmiştim. Kendilerinin sona geldiğini düşünenler, becerisizliklerini farklı farklı algı yönetimleriyle, yalanlarla, iftiralarla yönetmeye çalışacaklar. Ben bunlara hazırlıklıydım zaten. Çamur yapacaklarını biliyordum. Siyaseti kirleteceklerini, yalanı, iftirayı arttıracaklarını biliyordum. Tahsin Babaş ile Hasan Baltacı ikiz kardeş gibi. Her şeyleri aynı, dünyaya bakışları aynı. Aralarındaki fark birinin vatan hainliğine çok yakın olması, öteki de Kastamonu’ya hain bir gözle bakıyor. Biz MHP’nin mensupları olarak, biz sizleri bu haramzadelere teslim etmeyeceğiz. Bundan da son derece kararlıyız. Bütün gücümüzle bunların nasıl bir haramzade olduğunu ifade etmeye çalışıyorum. CHP’nin Türkiye’de ne noktaya geldiklerini, hangi eteklere yapıştıklarını görüyorsunuz. Bugün itibariyle CHP, Kandil Dağı’nın eteklerine yapışmıştır. Buradaki muhteşem 3’lünün yaptığı güzellemelere kanmayın. Onlar yukarıdaki siyasi anlayışı Kastamonu’da hakim kılmaya çalışıyorlar. Bir mağduriyet oynamaya çalışıyorlar. Bunlar o kadar küstahlar ki, sakın bunların sözlerine kanmayın. Son 6 günde yalan üstüne yalan” şeklinde konuştu.

‘Benim Hiçbir Cümlem İftira Değildir’

Hasan Baltacı’ya gelen destek videolarına da değinen Aydın; “Ben bunlara İmamoğlu’nun beslemeleri, yancıları demiştim. Yüksel Aydın’ın kurduğu hiçbir cümlenin altı boş olmaz. Ben iftira atmam. Ben MHP’nin bir mensubu olarak ben teşkilatımın hiyerarşinden ayrılmam. Benim hiçbir cümlem iftira değildir. Şimdi müsamere çocukları gibi videosunu izlediğiniz İmamoğlu’nun. Sen kimsin ki, Kastamonu siyasetine destek veriyorsun. Diğer tarafta Mansur ‘Hasan’ diyor. Mansur Yavaş ben seni iyi biliyorum, geçmişini biliyorum.  Çokta kayda değer bir adam değilsin. İmamoğlu ve Mansur, böyle bir şey var mı? Adana’da, Abana için video yayınlıyor. Şaşırmışlar, Kastamonu’dan ne istiyorsunuz? Siz Hasan Baltacı’nın terör örgütünün alt ağızı olan bir tane müptezeli yönetime koyup, Kastamonu insanına ders vermek istediğini anlamıyor musunuz? Bağlantılara bir bakın. Bunu beni tolere edin diye söylemiyorum. Tehlikenin farkında olun. ‘Şehit cenazesi omzuma yük’ diyen insanı ifşa ediyorum, adamlar mağdur oldu diyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Sizin Kastamonu’dan Ne Bekletiniz Var?’

Şehitler Anıtı’nda Hasan Baltacı ile arasında geçenlere de değinen Aydın; “Şehitlikte ben babamın hayrına tavır göstermedim. Bende herkes gibi gülücük yapabilirdim ama vicdanım el vermedi. Benim tavrım kişisel değil. Bu tavır muhakkak gösterilmek zorunda. Bunları şehitliklerde göremezsiniz, işleri olmaz. Hiçbir şehit programında olmamışlar. Şehide küfreden, şehit cenazesini omzuna yük sayan ve eli kanlı katillerle birlikte olan, HDP’liyi kendi aralarında muhafaza eden adamlara ben ne söyleyeyim? Onlar benim tavırlarımı başka yere götürmeye çalışıyorlar. İmamoğlu, Kastamonu’dan ne istiyor? Bunların Selahattin Demirtaş’a sevgileri biliniyorlar. Demirtaş, Apo’nun prensi. Bu ülkede binlerce insanın katili. Benim bu konudaki tavrımı adamı mağdur ediyor gibi görmeyin. Kastamonu’nun geçmişi ile bu adamlar bağdaşmaz. Bu insanlar burada siyaset yapmamalı. Mansur’un, Zeydan’ın ne işi var Kastamonu’da? Bunlar neden Kastamonu ile ilgileniyorlar? Hasan neyi organize ediyor Kastamonu’da? Bunların işleri güçleri Yüksel Aydın. Benim hoşuma gidiyor, demek ki ben bunların planlarını bozuyorum. Yüksel Aydın olarak doğruları söylemeye devam edeceğim. Hasan 6 senedir milletvekili o zaman nelerdeydiniz. 6 senedir Kastamonu’ya hizmet edecektiniz de neden etmediniz? Ki Belediye Başkanı olup olmayacağınız da belli değil. Sizin Kastamonu’dan ne bekletiniz var?” şeklinde konuştu.

‘8 İla 16 Yaş Arası Oy Kullansın Yüzde 90 Oy Alırım Kastamonu’da’

Hikmet Erbilgin’in tehlikeli bir insan olduğunu söyleyen Aydın; “Ne Hasan Baltacı, ne İlke Karabacak, Hikmet Erbilgin düğmeye basmadıkça evlerinden dahi çıkamazlar. Yat derse yatarlar, kalk derse kalkarlar. Bu sistemin başı bu adam. Hikmet Erbilgin, Hasan Baltacı’ya ’10 gün evden çıkmayacaksın’ desin 10 gün evden çıkamaz. Veya İlke’ye ‘Seni kapattım, 45 gün çıkmıyorsun’ desin, çıkamaz. Hasan’ın da İlke’nin de konuşmalarının hepsini Hikmet yazar. İşin başı bu adam. Kadıköy-Bostancı’da işin başı bu adam. Hikmet Erbilgin cemaatler hakkında ‘hırsız, tecavüzcü, pedofilici’ diyor. Türk Milletinin yarısı  ‘hırsız, tecavüzcü, pedofilici’ diyor. Bunu söyleyen Hikmet. Bu adam Kastamonu’yu çok sıkıntılı hale getirecek dedim. Şimdi güzellemeler yapıyorlar. Yaptıkları toplantıda kaç Kastamonulu var ya da Kastamonulu olmayan kaç kişi var. Nasıl bir hikayenin içerisindesiniz? Ben bunu anlatacağım. Evlatlarımız bize yoğun ilgi gösteriyorlar. 8 ila 16 yaş arası oy kullansın yüzde 90 oy alırım Kastamonu’da. Kastamonu’da bu evlatlarımız için uğraşıyorum” diye konuştu. 

‘Tarihi Kahramanlarımızı Ağzına Alma’

İlke Karabacak’a pozitif ayrımcılık gösterdiklerini belirten Aydın; “Sen il başkanı mısın, kadın mısın? Biz bunu karıştırmışız. Bundan sonra seni hanımefendi kimliğinle değil, il başkanı olarak göreceğim. Hikmet; ‘Bu memleketin kadınlarına ‘Yüksel Aydın sizi paçavra yaparım’ dedi’ diyor. Bu kadar Allahsız. Bir de Şerife Bacı’yı, Halime Çavuş’u ağzına alıyor Hikmet. Çarpılırsın. Onun için tarihi kahramanlarımızı ağzına alma. Onlar senin Halime Çavuş’un, Şerife Bacın değil. Benim ifadem şu ‘Sana karşı cümle kuramıyoruz, bana lütfen öyle gelme, cevap vermek zorunda kalırım’ dedim. O da inadına geldi ve ‘Her adam erkek ama her erkek adam değildir’ dedi. Bana bunu bir il başkanı olarak söylese, ne cevap veriyim? Bir kadın olarak söylese ne cevap veriyim? Bunu söyleyen bir şahsiyetin beni kadın düşmanlığıyla suçlamaya hakkın yok. Sonra çıkıp mağdur oynuyorsunuz. Hikmet’in hegemonyasına girmiş. Sen Hikmet’in yazdıklarını okumaya devam etti. Ben ‘Seni paçavra ederim’ dedim. Sözümün de arkasındayım. Ama bana gerek kalmadı ki, sen söylemlerinle kendi kendini paçavra etmişsin zaten” ifadelerini kullandı. 

‘Kastamonu Belediye Başkanı Yüksel Aydın Olacak’

Açıklamalarına devam eden Aydın; “Önce Allah’a sonra Kastamonu insanına teslim olacaksın. Biz öyle yapıyoruz. Biz onların ferasetine teslim oluyoruz. Ben İl Başkanı iken bu arkadaşla ile ilgili söylenebilecek her şeyi söyledim. Bir tanesine cevap vermediler. Cevap vermeyince kabullenmiş oluyorsun, bizimde söylediklerimizde doğru oluyor. Kastamonu insanı da geldi bizi seçti. Kastamonu seçmeni 12 bin oy farkla Kastamonu’yu bize teslim etti. Şimdi bu adam nasıl aday oldu anlamadık. Vatandaşın dip yaptırdığı Tahsin Babaş. Bu vatandaşın aday olarak çıkmasına Kastamonu’da şaşırdı, partililerde şaşırdı. 75 günde de bunu görüyoruz. Hiçbiri yanında değil. Ben dillendirince fotoğraf verip kaçıyorlar. Yanında gezmekten utandığınız bir adamı Kastamonu kamuoyunun önüne neden koyuyorsunuz? Neyi var neyi? Biz bu adamı deşifre ettik. Şimdi de Yüksel Aydın iftira atıyor diye geziyorlar. Ben kimseye iftira atmam. Bu arkadaş yalancı pehlivan gibi geziyor. Tahsin Babaş sen bitiksin. Bitik biri olarak geldin. Kastamonu insanının seni ciddiye aldığını mı düşünüyorsun? Kendisi proje açıkladı ama hiç proje konuşmuyor. Çünkü hepsi boş beleş. Stat yapacağım diyor. Stadı devlet yapıyor. Kırık Barajı diyor, Maslak diyor. Devletin yaptığı işlerle vakit geçirmeye çalışıyorlar. Bakanlarımız Kastamonu’ya geliyorlar. Hepsini takip ediyoruz. Yarın beraber çalışacağız çünkü. Kastamonu Belediye Başkanı Yüksel Aydın olacak” şeklinde konuştu.

‘Kastamonu İnsanının Gösterdiği Nezaketi Ne Zannediyorsunuz?’

Konuşmasına devam eden Aydın; “Tahsin Babaş bitti, zorlama. Bu millet terörle bağlantısı olana oy vermez. Öbürüne bakıyoruz, 12 bin oyla seni terbiye edip, gönderdiler. Şimdi ne oldu da aklandın da çıktın Kastamonu karşısına. Kastamonu’da yüzde 20 sol seçmen, yüzde 80 sağ seçmen var. Kim kurduruyor bunlara bu hayali? Kastamonu insanının gösterdiği nezaketi ne zannediyorsunuz? Siz işiniz, gücünüze bakın. Sizi geri dönmemek üzere göndereceğim. Gerçek, Atatürkçü CHP’lilerde partilerine sahip çıkacak ve bizde onlarla beraber çalışacağız. Bizim sıkıntımız 2’li çete alakalı, sonrasında da İlke Karabacak eklendi. ‘Tahsin Babaş ile yarışıyoruz’ diyorlar ama bana söylüyorlar. O zaman beni rahat bırakın. Tahsin Babaş’ta sağda solda ‘Aman bu CHP’liler gelmesin Ülkücü kardeşlerimiz’ diyormuş. Beni kızdırma Tahsin Babaş. Ülkücüler senin arkadaşın olabilir ama kardeşin olamaz. Ülkücü senin kardeşin olmaz. Benim kardeşlerim burada. En hassas olduğumuz yerden gelme. Gittiğiniz yerin malı olun. Ben sabrı liderimden öğrendim. Yoksa sabredilecek yanınız yok. Tahsin Babaş sen olsun ‘Selahattin Demirtaş teröristtir’ diye söyle, Hikmet’e birde sen bunun hesabını sor. Ne diyor, ‘Ben siyasetçi değilim, belediyeciyim’ diyor” diye konuştu.

‘Baba-Oğul İfade Vermişsiniz’

Tahsin Babaş hakkında “90’a 290” ile ilgili isimlendirdiği dosya hakkında açıklamada bulunan Aydın; “İlerleyen günlerde de Hikmet Erbilgin, Hasan Baltacı ve İlke Karabacak ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Avukatlarımız hazır. Şimdi Tahsin Babaş 90 daireyi, 290 daireyi yapma sözü vermiş. Karşılığında o günün rakamlarıyla 2017’de 2 milyon 500 bin TL para istemiş, 1 milyon TL’de nakit istemiş. Bu dosya mahkemede. Ayrıca baba-oğul ifade vermişsiniz. Belediye çalışanını bir gün öncede çekleri tahsil etmeden göndermişsiniz. Belediye çalışanı söylüyor ‘Elden tahsil ederdim. Sonra büyük banknotları Tahsin Babaş’a, küçük olanları Metehan Babaş’a verirdim’ diyor. Savcılık soruşturması devam ediyor. Bu 5 yıl önce verdiğimiz bir dosya. Sayın savcılarımızda bu soruşturmayı hızlandırın. Ne yaptınız bu paraları? Buna cevap ver, 2 dosya daha var. Bırakın Kastamonu’yu. Nasıl cevap vereceksin? Çekler burada, hepsi elden tahsil edilmiş. Zehir zıkkım olsun. Burnunuzdan gelsin. Ben kimseye iftira atmam. Sayın savcılarımız bu dosyayı sonuçlandırın. 5 yıldır neden bekliyor? Sonuçlansa en azından bu adam aday olamaz. Suç duyurusunda bulunduk ama bekliyor. Metin Çelik daha önceden Tahsin Babaş’ı savunmadın, bugün ‘Yüksel Aydın iftira atıyor’ diyorsun. Yarın Tahsin Babaş’ın vekaletini al, bu ifadeleri bir oku” dedi. 

Bakmadan Geçme