Zafer Partisi'nden Tedbir Çağrısı

Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen, Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen saldırılara değinerek açıklamada bulundu.

Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen, Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen saldırılara değinerek açıklamada bulundu.

Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen açıklamasında; “Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş’ta eğitim kurumlarını hedef alan, 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 29vatandaşımızın yaralandığı menfur saldırılar milletimizi derinden sarsmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Eğitim yuvalarımızın hedef alınması; nicedir dile getirdiğimiz güvenlik açığını görünür kılmasının yanında, uzun süredir biriken çok boyutlu bir çöküşün de sonucudur. Bugün Türkiye’de suçun kök sebeplerine bakmadan, sadece sonuçları konuşarak hiçbir yere varamayız. Her şeyden önce en temel kırılmayı görmek zorundayız: Aile içi iletişimin zayıflaması ve ebeveyn denetiminin ortadan kalkması. Bununla birlikte, sorunlu davranışlar gösteren çocuklar için ailelerin zamanında profesyonel destek almaması da bu durumu büyütmektedir. Rehberlik servislerine, psikolojik danışmanlara ya da uzmanlara gitmek yerine, çoğu zaman bu sorunlar görmezden gelinmekte ya da ‘geçer’ diye ertelenmektedir. Oysa erken dönemde alınacak doğru destek, hem çocuğun sağlıklı gelişmesini sağlar hem de ileride ortaya çıkabilecek daha büyük sorunların önüne geçer. Çocuk; ilk disiplini, ilk sınırı, doğruyu ve yanlışı ailede öğrenir. Ancak bugün birçok çocuk; ailesiyle sağlıklı iletişim kuramadan, denetimsiz ekranların ve kontrolsüz içeriklerin içinde büyümektedir. Bu boşluk doldurulmadığında, yerini şiddet ve yanlış rol modeller almaktadır. Bu zeminin üzerine bir de şiddetin normalleşmesi eklenmektedir. Televizyon dizileri, dijital platform içerikleri ve kontrolsüz şekilde yaygınlaşan şiddet içerikli oyunlar; suçu sıradanlaştırmakta ve gençler arasında bir güç göstergesine dönüştürmektedir. Bu durum empati kaybına yol açmaktadır. Uyuşturucu ve madde kullanımının yaygınlaşması da tabloyu ağırlaştırmaktadır. Özellikle genç yaşta başlayan kullanım; muhakeme yeteneğini zayıflatmakta, dürtü kontrolünü düşürmekte ve şiddet eğilimini artırmaktadır. Bireysel silahlanmanın kontrolsüz şekilde yaygınlaşması ise tüm bu riskleri ölümcül bir boyuta taşımaktadır. Küçük bir öfke anı bile geri dönüşü olmayan sonuçlara dönüşebilmektedir. Unutmayalım ki: ‘Suça sürüklenmiş çocuk diye bir şey yoktur. Çocuk görünümü altında mağduru oynayan ve toplumun huzurunu bozmaya çalışan geleceğin suçluları vardır.’ Öte yandan, eğitim sisteminde ortak değerler ve aidiyet duygusunun zayıflaması da bu tabloyu derinleştirmektedir. Tüm bunlara okullardaki fiziki güvenlik eksiklikleri de eklendiğinde, ortaya çıkan tablo kaçınılmaz hâle gelmektedir” dedi.

‘Caydırıcı Yaptırımlar Artırılmalıdır’

Büyükşen son olarak; “Zafer Partisi olarak çağrımız nettir. Okul girişlerine X-ray cihazları ve güvenlik noktaları kurulmalı, yeterli sayıda güvenlik personeli görevlendirilmelidir. Okul çevrelerinde düzenli devriye sistemi oluşturulmalı, bekçi ve polis uygulaması eğitim bölgelerini kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Ruhsatsız silahlanmaya karşı denetimler ve caydırıcı yaptırımlar artırılmalıdır. Şiddet içerikli yayınlar, oyunlar ve dijital içerikler daha sıkı denetlenmeli, çocukların erişimi sınırlandırılmalıdır. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında okul çevrelerinde önleyici çalışmalar artırılmalıdır. Ailelere yönelik bilinçlendirme programları yaygınlaştırılmalıdır. Eğitim sistemi; disiplin, ortak değerler ve aidiyet duygusu temelinde güçlendirilmelidir. Unutulmamalıdır ki; denetimsiz, yalnız ve yönsüz bırakılan bir gençlik sadece bugünün değil, yarının da güvenlik sorunudur. Sorumluların adalet önünde hesap vermesi için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme