• Haberler
  • Siyaset
  • CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak: 'Biz Kazandığımızda Hanönü Kazanacak'

CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak: 'Biz Kazandığımızda Hanönü Kazanacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hanönü Belediye Başkan Adayı Ali Özkan için aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, Taşköprü Belediye Başkan Adayı Ufuk Car, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Toplantıda konuşan CHP Hanönü Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, seçimi kazanması durumunda doğalgaz, tarım mahsulleri satış ofisi, tarım makineleri üretim fabrikası, yaşlı bakım evi, otogar, altyapı yatırımları, hayvan barınağı, çocuk parkları gibi birçok projeyi hayata geçireceğini söyledi. 

‘Türkiye’nin En Ucuz Ekmeğini Vereceğiz’

Hanönü’nde halk ekmek fabrikası kuracaklarının da sözünü veren Özkan, “Hanönü’ne halk ekmek fabrikası sözü veriyorum. Çiftçilerimizden ektikleri buğdayı öğütüp Hanönü halkına Türkiye’nin en uygun ekmeğini vereceğiz. Ayrıca ilçemizde altyapının komple yenilenmesi için elimden geleni yapacağım. Biz Hanönü’nü geliştirmek istiyorsak önce çevre düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Hanönü’nü yaşanacak bir yer yapacağız. Yaşlılarımızın hastaneye gidip gelebilmesi için ücretsiz ve tarımsal ürünlerin depolanması için soğuk hava deposu hayata geçireceğim” dedi. 

‘Biz Kazandığımızda Hanönü Kazanacak’

“Biz kazandığımızda Hanönü kazanacak” diyen CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Hanönü’ne her geldiğimde bu güzel ilçemizin her geçen gün kan kaybettiğini görmekten büyük üzüntü duyuyorum. Sosyal halkçı belediyecilikten uzak kalan Hanönü’müz tabir yerindeyse bir arpa boyu yol alamadı, yerinde saydı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu güzel ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın her geçen gün yoksullaştığı, mutsuz, umutsuz olduğu bir Hanönü’ne razı değiliz. Hanönü’nün yeni bir bakış açısına, yeni bir vizyona, Hanönü’nün sorunlarını çözme iradesi gösterebilecek dinamik bir yönetime ihtiyacı olduğunu görüyoruz, biliyoruz.  Ve bugün daha yaşanabilir bir Hanönü için yola çıkıyoruz. Hanönü’nün her köşesine adaleti, huzuru ve refahı taşımak için yola çıkıyoruz. Yüreği Hanönü için çarpan, enerjisini, çalışkanlığını daha yaşanabilir bir Hanönü için harcayacak olan Ali Özkan başkanımla bu yola çıkıyoruz.  Size söz veriyorum; Biz kazandığımız da Hanönü kazanacak. Biz kazandığımızda Hanönülü hemşerilerimiz belediye hizmetlerinde eşit ve adil bir şekilde faydalanacak. Biz kazandığımızda şeffaf ve katılımcı bir belediye göreceksiniz. Biz kazandığımızda sosyal yardım ve destek hizmetlerini önceleyen bir belediye göreceksiniz. Biz kazandığımızda Hanönü’nün alt yapı problemlerini süratle çözen bir belediye göreceksiniz. Hanönülü hemşehrilerimizin refahı ve mutluluğunu için çalışan bir belediye göreceksiniz. Mahallesi, sokağı, parkı daha temiz bir Hanönü göreceksiniz.  Esnafının yanında olan, bu ilçenin gençlerine iş aş kapısı açmak için projeler hazırlayan bir belediye göreceksiniz” dedi. 

‘Ali Özkan Başkanım Çalışacak, Hanönü’nün Çehresi Değişecek’

Açıklamalarına devam eden Karabacak; “Ali Özkan başkanım ve ekibi Hanönü’nün zenginliğinden Hanönülülerin hak ettiği payı alması için gayret edecek, mücadele verecek. Hanönü’nün sorunlarını çözmek için gece gündüz demeden çalışacak. Gönlünüz ferah olsun. Ali Özkan başkanım çalışacak, Hanönü’nün çehresi değişecek. Yönettiğimiz büyükşehir belediyelerimizin bir eli Hanönü’nün üzerinde olacak. Bu güzel ilçenin kadınlarının, çocuklarının yüzü gülecek. Hanönü hakkını da, hak ettiği hizmeti de alacak. Hanönü’nün her anlamda geliştiği, büyüdüğü, kalkındığı yeni bir dönemi 31 Mart’ta vereceğimiz kararla hep birlikte inşa edebiliriz. Bunu birlikte omuz omuza başarabiliriz, başaracağız” ifadelerini kullandı.

‘Bize Oy Verirseniz de Vermeseniz de Bizden Hizmet Alırsınız’

Tüm Hanönülere hizmet edeceklerini söyleye Karabacak; “Göreceksiniz; Ali Özkan başkanımın peşinden koşmaktan yorulacaklar. Yarı yolda nefes nefese kalacaklar. Kaybetme korkusuyla yalan yanlış, yalan dolan işlerle uğraşacaklar. Biz sadece milleti dinleyeceğiz, sadece Hanönü’nü dinleyeceğiz. Hanönü’nün geleceği için ter dökeceğiz. Çünkü kötü söz, sahibine aittir. Kötü söz bize yapışmaz, bize yakışmaz. Biz diyoruz ki; Bize oy verirseniz de vermeseniz de bizden hizmet alırsınız. Peki birileri ne diyor? Bize oy verirseniz, hizmet alırsınız’ diyor. Buradan tüm Hanönülere sesleniyorum; Yıllardır iktidardalar, yıllardır bu ülkeyi, bu ilçeyi yönetiyorlar. Hanönü hak ettiği hizmeti aldı mı? Hanönü’nün kalkınması, gelişmesi için ne yaptılar? Ama Hanönü’ne bir şey yaptılar.  Hanönü’ne üvey evlat muamelesi yaptılar. Biz biliyoruz. Bu millet feraset sahibidir, bu millet vicdanlıdır, bu millet kendisini tehdit edene gereken cevabı verir. 31 Mart’ta milletimiz kendisine had bildirmeye çalışanlara sandıkta gereken cevabı verecektir. Hanönü 31 Mart’ta cumhur ittifakına sözünü sandıkta söyleyecektir. Ben bu duygularla Hanönü’müzü Ali Özkan başkanımıza, Ali Özkan başkanımızı da tüm Hanönülü hemşerilerimize emanet ediyorum. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Elinizi Vicdanınıza Koyup Oylarımızı Kullanmamız Gerekiyor’

CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin ise ; “Önünüze 38 gün sonra gelecek bir sandık var. Yerel yönetimler iktidarda olmazsa hizmet alamazsınız diyenler henüz Hanönü’ye bir çivi çakmadılar. Hala bu milletin Hanönülüler’in huzuruna çıkıp burayı kasaba görüntüsünden çıkartamadılar. Hanönülüler’den buranın bir ilçe olduğunu farkına varmalarını özellikle rica ediyorum. İlçe olan yerlerde temel hizmetlerin çok hızlı çözülmesi gerekir. Üzülerek görüyorum ki Hanönü’nde hala düğün salonu konuşuluyor. Burnumuzun dibinde Türkiye’nin en büyük madenlerinden biri var. Bu maden geldiğinde Hanönü çok hızlı kalkınacak diyenleri tekrardan meydanlarda görmek istiyoruz. Hanönü belediye başkanından ‘sizi oralarda görürsek işten atarız’ diye tehdit ederken görüyoruz. Sayın belediye başkanı bu memleketin evladı olduğunu unutmuş olmalı. Onun için bu seçim siyasi parti seçimi değildir. Bir vicdan seçimidir. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oylarımızı kullanmamız gerekiyor. Eğer Ali başkanımız nasip olurda belediye başkanı olursa bu ilçeye bir kapalı pazar yerini büyükşehir belediyelerimiz vasıtasıyla yapacağız. Ayrıca düğün salonunu da bir yıl içerisinde inşa edeceğiz.  Biz Ali kardeşimizin arkasındayız. Hanönü’nü Türkiye’de örnek belediyecilik yapılan ilçelerden bir tanesi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme