Depremzedeler seçim için deprem bölgesine dönüyor

Afet sonrası, deprem bölgesinden il dışına çıkan vatandaşlar seçimde oy kullanabilmek için geldikleri otogarlarda yoğunluk oluşturdu.

Depremzedeler seçim için deprem bölgesine dönüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afet sonrası deprem bölgesinden il dışına çıkan vatandaşlar Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy kullanabilmek için geldikleri otogarlarda yoğunluk oluşturdu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gelen depremlerin ardından çok sayıda depremzede şehirlerinden ayrıldı. Türkiye’nin farklı illerindeki depremzedeler, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oylarını kullanmak için otobüslerle geri döndü. Depremin en çok etkilediği Hatay'da  Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde seçim için hareketliliğin yaşandığı gözlemlendi. Yol ücretleri AFAD tarafından karşılanan vatandaşlar, otobüsten iner inmez "İl Dışı Tahliye Müracaat Merkezi"ne başvurup, yol ücretlerini alabilmek için kayıt oluşturdu. Vatandaşların bazıları aileleri tarafından karşılanırken, bazıları ise Hatay Valiliği’nce tahsis edilen otobüs, minibüs ve taksilerle 15 ilçeye ve kent merkezine ulaşımları sağlandı.

"SEÇİM İÇİN GELDİM"

İzmir’den seçim için gelen İmren Garipoğlu, “ Depremin ardımdan İzmir’e yanıma öğrenci evime geldi. 90 gündür Hatay’a gelmiyordum. Eğitimin uzaktan da olsa devam ediyor. Seçim için geldim, 20 saatlik bir yoldu. Birkaç gün burada kalacağım, sonra geri döneceğim. Görüntüler üzücü, inşallah her şey düzelir. Otogarda da seçim yoğunluğu var. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim burayı özlüyoruz” dedi.

"VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ"

Konya’dan gelen Süheyla Köse, depremde felaketi yaşadıklarını belirterek, “Hala şoktayız. Kendimize gelemedik. 3 aydır il dışındaydık. Oyumuzu kullanmak için geri döndük. Buradan giderken içimiz buruktu. Geri geldik, memleketimizin havası bile ayrı güzel. İnşallah daha güzel günlerde olacak. Yarında vatandaşlık görevimizi yapacağız. Umarım herkes için hayırlısı olur” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme