Kadın Çiftçilere Fidan Dağıtıldı

Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin ev sahipliğinde fidan dağıtımı ve projede paydaş olan kadın kooperatifleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor programı kapsamında Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca desteklenen, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi kapsamında Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ev sahipliğinde fidan dağıtımı ve projede paydaş olan kadın kooperatifleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi. 

Programa Sarıkonak Kadın Kooperatifi, Daday Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Devrekâni Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortakları, Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan ve ilçe personeli, Proje Koordinatörleri Ziraat Mühendisi Ömür Onur ile Harun Demirci ve Sosyolog Aysu Köserecep ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube personeli Ferhat Özgüvercikli ve Kadir Çavdar katılım sağladı.

Toplantıda projenin amaçları bundan sonra yapılacaklar, kadın kooperatiflerinin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara dair çözüm önerileri üzerine sohbet gerçekleştirildi. Kadın kooperatifleri birbirleri ile fikir alışverişi yapma imkânı buldu. Fidan dağıtımın ardından kurt üzümü fidan dikimi ve bakımı hakkında teknik personelce kadın çiftçilere bilgilendirme yapıldı. 

Bakmadan Geçme