• Haberler
  • Spor
  • Kastamonu Milletvekili Halil Uluay'dan Gazi Stadı Açıklaması

Kastamonu Milletvekili Halil Uluay'dan Gazi Stadı Açıklaması

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, gerçekleştirdiği basın toplantısında Kastamonu Gazi Stadı yenilenmesi hakkında bilgilendirme yaptı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Kastamonu'da hayata geçmesi beklenen projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Gazi Stadı projesiyle ilgili de konuşan Halil Uluay; “Kastamonu stadı sürekli gündemimizdeydi. Yine bu konu sayın cumhurbaşkanımızla aktarılması neticesinde çok hızlı bir şekilde yol almaya başladık. Yer konusunda bir takım sıkıntılar işte kamuoyuyla da paylaştık bunları. Devlet hastanesinin yanındaki bir alan ilk etapta aklımıza yatmıştı. Ben de işin açıkçası öncelikle orayı uygun görmüştüm ama gerek trafikteki sıkışmalar gerekse Devlet Hastanesi’ne gürültü noktasında zarar vereceği düşüncesiyle oradan vazgeçtik. Daha sonra orman alanları içerisinde bir takım çözümler üretmeye çalıştık. Çünkü ormanı spor alanları için kullanabiliyoruz. Kastamonu'da orman açısından verimli bir memleket olduğu dikkate alınırsa, yani ormana çok da zarar vermiş olmayız diye düşündük. Orada da bir takım algısal sebeplerle zorluk yaşayacağımızı en son düşündük. Netice itibariyle şu anki kararımız mevcut yerinde, Atatürk Kapalı Spor Salonu ve önceden de yıkılmış olan yüzme havuzunda içine katarak yaklaşık 40 dönüm içerisinde bir çözüm üretmek” dedi.

‘Yakın Zamanda Temelini Atmış Olacağız’

Uluay; “Açık konuşmak gerekirse benim çok içime sinmez, oranın şu anki haliyle kalması stadın da biraz daha böyle vasıflı bir şekilde daha farklı bir yere yapılması uygun olabilirdi belki ama mevcut şartlarda başka da çözüm üretemediğimiz için mecbur kaldık. Orası da en uygun yer olarak şu an belirlendi. Şu anki şartlarda mevcut yerine stadı daha vasıflı içerisinde yüzme havuzu da dahil olmak üzere tüm branşların antrenman alanlarının olduğu kapalı spor salonunun da olacağı vasıflı bir spor kompleksi düşünülüyor. Bunun da inşallah yakın bir zamanda temelini atmış olacağız.”
 

Bakmadan Geçme