Bakan Yardımcısı Yumaklı: 'Devrekani OSB bu bölge için çok önemli'

Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları, Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Et ve Süt Kurumu Tahsis Alanı'nda incelemelerde bulundular. 

Bakan Yardımcısı Yumaklı: 'Devrekani OSB bu bölge için çok önemli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider, Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Et ve Süt Kurumu Tahsis Alanı’nda incelemelerde bulundular. 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider’e, Vali Avni Çakır, Devrekani Kaymakamı Ahmet Coşkun, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç eşlik etti.

Alandaki incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı; “Türkiye’deki üreticilere çok büyük haksızlık yapılıyor. 65 milyondan 85 milyona gelmiş bir ülke, 60 milyona yaklaşmış turizm potansiyeline yaklaşmış bir ülke, ayrıca gündelik gelip geçenlerin gıdalarının temin edildiği bir ülke, bir de bunlara bağlı üretimlerin neredeyse 10 katı artmış bir dönemde, ayrıca tarımsal ihracatınızı 3,8 milyar dolardan 20 yıl içerisinde 30 milyar dolara getiriyorsunuz. Bunları üreterek yapıyorsunuz. Son dönemde farklı şeylere kurban edilen üreticinin alın terinin hakkını tekrardan vermek istiyorum. Bizim üreticimiz gerçekten eli öpülesi üreticilerdir. Buradaki organize sanayi bölgesi hem bu bölge için çok önemli hem de ülkemiz için çok önemli. Biz yapısal değişiklikle artık hayvansal üretimin gündelik kararlar yerine, gündelik aksiyonlar doğrultusunda değil artık daha uzun süreli planlamalar doğrultusunda gitmesini sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden buradaki organize sanayi bölgesinin hem bölgeye hem de ülkeye çok büyük faydası olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu projeyle ilgili yakından takibi var. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim. Devamında da burasının önemini sayın bakanımıza ilettik.  Bakanımızda yatırımın hızlandırılması için de gereğini yaptı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gelip, temel atma törenini icra edeceğiz. Bu yatırımlar daha önce yapılacaktı ama depremden dolayı birçok şey gibi bu da ertelenmek durumunda kaldı. Şimdiden Kastamonu için, bölge için, Türkiye için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme