• Haberler
  • Genel
  • Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen Kastamonu'daydı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen Kastamonu'daydı

Bir dizi program kapsamında Kastamonu'ya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Canoğlu Restoran'da açıklamalarda bulundu.

Bir dizi program kapsamında Kastamonu'ya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Canoğlu Restoran’da açıklamalarda bulundu.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın davetlisi olarak ilimize geldiğini belirten İşliyen; “Kendilerine 2019’un sonlarında İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri’ne katılmak üzere söz vermiştik. Fakat araya salgın girince sözümüzü yerine getiremedik. Ben unutmuşum ama vakıf yöneticileri unutmamışlar bana hatırlattılar. Hem Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın hem de Kastamonu İl Müftülüğü’müzün personel arkadaşlarımızla bir araya gelmemiz için organize ettikleri programlarda bir araya geldik. Tarihi Nasrullah Cami’nde kısa da olsa halkımıza vaazda bulunma imkanı bulduk” dedi.

‘Kastamonu’muz Mümtaz Bir İl’

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü’nde bulunan ve yapımı devam eden 5 bin kişi kapasiteli cami inşaatını da ziyaret ettiğini aktaran İşliyen; “Kastamonu Üniversitemiz bünyesinde Kastamonulu hayırseverlerimizin desteği ile yapımı devam eden devasa bir külliyemiz var. Kastamonulu hayırseverlerimize de sizlerin vesilesi ile teşekkür ediyorum. Rektör Bey ve İl Müftümüz ile camimizde incelemelerde bulunduk. İnşallah inşaatın hızlanması için biz de üstümüze düşeni yapacağız. Cami dernek başkanımız ve yönetimi ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Kastamonu’muz maneviyatı, zenginlikleri, tarihi ile kültürüyle mümtaz bir il zaten. Bu güzel ilimizi bir kez daha görmek ve buradan istifade etmek nasip oldu. Kastamonu ile buluşmamıza vesile olan Müftülüğümüz ve Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘İnsanlık Vazifemizi Yapmaya Çaba Gösteriyoruz’

Filistin’de 7 Ekim’den itibaren tarihin şahit olmuş olduğu en büyük katliamlardan birinin yaşandığını vurgulayan İşliyen; “Maalesef İsrail devlet aklına egemen olmuş terör anlayışı, devlet aygıtını terör uygulamak üzere kullanıyor. Resmi rakamlara göre maalesef şehit sayısı 21 bini aşmış durumda. Özellikle bu şehitlerin içerisinde gencecik, pırıl pırıl daha dünyayı, hayatı dahi bilmeyen körpe yavrularımızın hayatını kaybetmiş olması bütün dünyanın vicdanını harekete geçiriyor. Biz de hem Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hem de birlikte çaba gösterdiğimiz sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bir Filistin’e destek platformu oluşturduk. Şehirlerimizde yürüyüşler, mitingler düzenlenmesini, insan haklarına, insanların özgürlüğüne müdahale etmeyecek, kanuni çerçevenin dışına çıkmayacak şekilde bu meselenin dünyanın ve ülkemizin gündeminde tutulmasına katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu tepkimizi maillerle, mektuplarla ulaşabildiğimiz her yere ulaştırmaya çaba gösteriyoruz. Böylelikle hem ‘zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır’ durumuna düşmekten kendimizi kurtarmaya hem de mazlumun yanında olmak suretiyle kardeşlik ve insanlık vazifemizi yapmaya çaba gösteriyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme