Kadın Akademisyenlerin Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 'Kadınlar Günü Kadın Akademisyenler Sergisi' Merkez Kütüphane Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü münasebeti nedeniyle düzenlenen Küratörlüğünü Arş. Gör. Yeliz Ökdem Ateş’in yaptığı ve 13 kadın akademisyenin çalışmalarının sergilendiği 8 Mart Kadınlar Günü Kadın Akademisyenler Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Yaşamda kadını anlatan ve 13 kadın akademisyenin eserlerinin sergilendiği karma sergiye Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Hayatın önemli bir parçası olan kadınların yaşadığı zorluklar ve güzelliklerin anlatıldığı sergide insanlık için kadının önemi vurgulandı. Yapılan sergide kısa bir konuşma yapan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, anne, kız, kardeş, sevgili, eş olarak hayatın parçası olan kadınları kadın gözüyle anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.  Kadınların bağımsız özgür ve sağlıklı bir birey olarak hayatlarını devam ettirme temennisinde bulunan Prof. Yıldır, sergiye katkıda bulunan tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme