• Haberler
  • Siyaset
  • Kastamonu Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın: 'Kastamonu'ya Baharı Müjdeliyoruz'

Kastamonu Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın: 'Kastamonu'ya Baharı Müjdeliyoruz'

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında Kadir Yalçın resmi olarak Kastamonu Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Aday tanıtım toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Ergülenoğlu; “Bugün itibariyle önümüzdeki yerel seçimlere 2 aylık bir süre kalmıştır. Halkımız 31 Mart seçimlerinde memleketimiz için çok önemli bir seçim yapacak, Kastamonu’nun kaderini belirleyecek. Yapacağımız seçimle, ya makus talihimizi yeneceğiz ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak dürüst bir belediye başkanı seçeceğiz, ya da Kastamonu için kayıp niteliğinde geçen 10 yılın ardından bir 5 yılı daha yolsuzluk iddialarıyla, gerçekleşmeyen projelerle, tutulmayan sözlerle kaybedeceğiz. Bugün İYİ Parti Kastamonu İl ve Merkez İlçe Teşkilatı olarak karşınıza tertemiz, dürüst, sözünün eri bir belediye başkan adayı ile çıkmanın haklı gururunu yasıyoruz. Her şeyin en güzelini hak eden memleketimizi, memleketimizin güzel insanlarını kendilerine dayatılan adayları seçmeye mecbur etmiyoruz. Halkımızın önüne İYİ bir belediyecilik anlayışı ve dürüst bir belediye başkan adayı seçeneği sunuyoruz. Kaset kumpasları ile adı anılanlardan, mafyavari tavırlarıyla racon kesenlerden kadim şehir Kastamonu’ya Şehr’ül Emin olmaz. Pudra şekeri ile özdeşleşenlerden, hakkındaki yolsuzluk iddialarından kendisini aklayamayanlardan kendisinden kurtulmak için akla karayı seçtiğimiz kişilerden kadim şehir Kastamonu’ya Şehr’ül Emin olmaz. 8 ay önce yapılan genel seçimlerde milletvekili olmak için seçmenden oy isteyip milletvekili seçilen, ancak şimdi, ben artık milletvekilliğinden sıkıldım bundan sonra biraz da belediye başkanı olacağım diyerek Kastamonu’muzun milletvekili sayısını 1 eksiltmeyi göze alan siyasetçilerden, kendi partisinin grup başkanvekili tarafından hırsızlıkla suçlanan siyasetçilerden kadim şehir Kastamonu’ya Şehr’ül Emin olmaz. Büyükşehirlerde seçimi kazanmak için PKK'nın siyasi uzantısı olan, yerel seçimlere Kürdistan’da hazırlandıklarını söyleyen DEM'le yatıp DEM'le gelince kalkan, ancak iş Kastamonu’da seçim kazanmaya gelince Kastamonu’nun ortak değeri haline gelen önceki Belediye Başkanımız Turhan Topçuoğlu’nun evladını oy devşirmek amacıyla seçim malzemesi yapanlardan kadim şehir Kastamonu’ya Şehr’ül Emin olmaz.  AKP, MHP ve CHP’nin adaylarından memnun olmayan değerli kardeşlerimizi adayımız Kadir Yalçın’ı desteklemeye davet ediyoruz. Sizlere dayatılan, vicdanınızı yaralayan bu adaylara mecbur değilsiniz. Son olarak partililerimize seslenmek istiyorum. Bu süreçte her bir üyemize çok önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Her birimiz belediye başkan adayıymış gibi, belediye meclis üyesi adayıymış gibi çalışacağız. Girmediğimiz ev, girmediğimiz işyeri, sıkmadığımız el kalmayacak. Bu seçimi tüm Kastamonu’nun desteği ile hep beraber kazanacağız” ifadelerini kullandı. 

‘Herkesin Beklediği Zafere Ulaşacağız’

Demokrat Parti İl Başkanı Satı Baş ise; “31 Mart 2024 seçimlerinin ülkemize ve Kastamonu’muza hayırlar getirmesini diliyorum. Memleket olarak iyiye gitmiyoruz ve Kastamonu bu durumdan etkilenecektir. Bu nedenden dolayı taşın altına hepimizin elini sokması gerektiğini düşünerek Kastamonu ittifakını gerçekleştirdik. Bu ittifaka destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde Demokrat Parti olarak bu ittifakta olmaktan onur duyuyoruz. Her seçim önemlidir ama bu seçim daha önemlidir. Çünkü gençlerimiz, ümitsiz kadınlarımız, huzursuz çalışanlarımız, mutsuz emeklilerimiz çaresizlik içinde. Şimdi biz bir yola çıktık. Gençlerimiz çocuklarımız kadınlarımız ve emeklilerimiz için ayrıca Kastamonu’muzun makus kaderini değiştirmek için Kastamonu İttifakı’nı kurduk. Bu ittifakla 31 Mart’ta inşallah herkesin beklediği zafere ulaşacağız. Kimsenin algılarımızla oynamasına gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini çalınmasına izin vermeyeceğiz. Kastamonu’yu bu milletin değerleriyle alakası olmayanlara bırakmayacağız. Allah’ın izniyle halkımızın desteği ile emin ve güvenilir eğitimli genç arkadaşımız Kadir Yalçın başkanımız ve ekibine teslim edeceğiz. Şimdiden dürüstlüğü çalışkanlığı karakteri ile gönüllere hitap eden başkan adayımız Kadir Yalçın başkanımızı tebrik ediyorum. Gönüllerin Kastamonu İttifakı şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

‘Gönüllerin İttifakı’nı İlan Ediyoruz’

İYİ Parti İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar, katılımcıları selamlayarak; “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçiminin süreci başlamıştır. Önümüzdeki 2 aylık bir süre kalmıştır. Bu sürede kapımızda, gönlümüzde hangi görüşten olursa olsun, hangi siyasi partiyi desteklerse desteklesin Kastamonu’nun necip evlatlarına kapımız her zaman ardına kadar açıktır. Bu vesileyle bütün kesimlerle oturup, konuşup derdimizin ortak olduğu kanaatine vardık. Sonuç olarak gönüllerdeki ittifakımızı kurduk. Bu kurduğumuz ittifak Kastamonu’da geçmişte örneği olmayan bir ittifaktır. Bunun adı Gönüllerin Kastamonu İttifakı’dır. Böylece amiral gemisinin İYİ Parti olduğu Gönüllerin İttifakı’nı ilan ediyoruz. İnsanoğlunun var olduğu günden bu yana iyilikle kötülüğün mücadelesi devam etmektedir. Bu mücadelede geçte olsa her zaman iyiler kazanmıştır. Kötüler tarihin çöp sepetinde yerini almıştır. İyiler hayırla yad edilirken, kötüler hep lanetle anılmıştır. Biz iyileriz. Haksız gücün karşısında, güçsüz halkın yanındayız. Bu sebeple gönül bağı kurduğumuz Kastamonu’dan ölene dek sorumluyuz. Bu sebeple Kastamonu’da iyi olmanın, Kastamonu’nun iyi gün olmasının mücadelesini biz veriyoruz. Bunu biz laf olsun diye söylemiyoruz. Kastamonu’da Gönüllerin İttifakı’nı kurmak için, gece gündüz demeden çok mücadele ettik. Niyetleri her zaman kötü olan insanlar, menfaatleri kullanmak için, işleri bitince dirsek çeviren, bütün marifeti kendisinde gören, sizinleyim deyip başkası ile demlenen, bizim deyip bizimle alakası olmayan zihniyetlere rağmen bu Gönüller İttifakı’nı kurduk. Geldiğimiz aşamada Kastamonu’nun değerleri ile alakası olmayanlar Gönüller İttifakı’nın kurulmasını engelleyemediler. Tarih tekerrür etti, iyiler kazandı. İnşallah 31 Mart akşamı da İYİ’lerin, gönüllerin Kastamonu ittifakı kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonu İYİ’lerin, Cesurların Zaferine Şahitlik Edecektir’

Diğer partilerin adaylarına değinen Ataşalar; “Şu ana kadar adaylarını açıklayan partiler malumunuz iktidar partisi aday adaylığı başvurusu yapmayan bir önceki seçimi 12 bin oy farkı ile kaybeden kişiyi aday yapmıştır. Diğer tarafta MHP 2019 seçimlerini rekor oyla kazanan halihazır belediye başkanını aday yapmamıştır. Bu akıllarda soru işareti olarak kalmıştır. CHP adayı Sayın Hasan Baltacı 1 yıl evvel Kastamonu halkının oyları ile milletvekili seçilmiş ve Ankara’ya Kastamonu’yu temsil etmesi içim gönderilmiştir. Ne var bu Kastamonu belediyesinde merak ediyorum. Bizim bilmediğimiz ne var? Vekilliği bırakıp geri dönüyorsun ve Kastamonu’yu Ankara’da temsilde bir noksan bırakıyorsun. Kastamonu basiretli seçmenini birkaç partiye, birkaç kişiye mahkûm bırakmayacağız. Bir ailenin fotoğrafları ile oy avcılığı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Belediye başkanı demek Şehr’ül Emin demektir. Şehr’ül Emin demek şehrin emin insanı demektir. Şehir halkının parasını namusunu malını emanet edeceği insan demektir. Adaylara bakın hangisi Şehr’ül-Emin olabilir ona oy verin. Ülküsünü her zaman en önde tutan ferasetli Kastamonu insanı, sizin attığınız, bu yemi yutmadı, yutmayacak. Bu oyununuzu da bozacağız. Bizim için vefa çok önemli bir değerdir. Hele de ülkemizin demokrasisine katkı sağlayacaksa daha da önemli hale gelmektedir. Bizim bu anlayışla gösterdiğimiz dostluğu, çıkarlarına devşirmeye çalışanları milletimize anlatacağız. Neden? Çünkü bizim inancımız elinden geldiği kadar herkese iyilik yapmayı emreder. Ama yaptığımız, iyilik suiistimal edilmişse bunu da milletimizin bilmesi en doğal hakkıdır. Bizde mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezip, milletimizin aldatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kastamonu 31 Mart akşamı inşallah İYİ’lerin, cesurların zaferine şahitlik edecektir. 31 Mart akşamı inşallah Kastamonu'nun makus talihinin sonlandığı tarih olacaktır. 31 Mart akşamı İnşallah Kastamonu’nun tüm kesimlerini temsil eden, tüm kesimlerce kabul gören, dürüstlüğü, çalışkanlığı, şahsiyetli duruşu ile gönüllere yer etmiş olan bir başkanla tanışacak ve şimdi Kastamonu Belediye Başkan adayımız konu Kastamonu olunca her zaman ben varım diyen Kadir Yalçın Başkanımız Kastamonu’muzun belediye başkan adayı olarak ilan ediyoruz. Kastamonu’muza hepimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

‘Biz Kastamonu’nun Makus Kaderini Değiştirmek Zorundayız’

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın; toplantılarının hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Öncelikle Kastamonu’muza, milletimize hizmet noktasında çok kıymetli büyüklerimizin istişareleri ile belediye başkan adaylığı gibi onurlu bir göreve bizleri layık görenlere, başta il başkanlarımız olmak üzere tüm büyüklerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Çok önemli bir seçimin arifesindeyiz. Biz Kastamonu’nun makus kaderini değiştirmek zorundayız. Bu değişimi olduğumuz yerde bekleyerek yapmayız. Başkalarından bekleyerek de yapamayız. Mücadelesini seçtiğimiz yolda inanmışlarla yürüyerek, mücadelesini vererek yapabiliriz. Biz sizlerle hep birlikte bu yolda yürüyerek değişimi gerçekleştirebileceğimize inandık. Bir zafer kazanacağımıza inandık. Onun için de biz Kastamonu Belediye Başkanlığı’na aday olarak karanlığın sesini sizlerle susturduk. Şimdi hep birlikte aydınlığın şarkısını başlatıyoruz. Bu çıkışımızla Kastamonu’ya baharı müjdeliyoruz. Sabırla beklediğimiz günün yakın olduğunu müjdeliyoruz. İnanıyoruz ki gönül gönüle değince yollardaki diken yok olur. Engeller yerle yeksan olur. Zaman artık bizim sevdamıza gebe. Onun için asla bükülmeden, eğilmeden dik bir duruşla hedefimize yürüyoruz. İnanıyoruz ki elbette bu yol inşallah Gönüllerin Kastamonu İttifakı’nın 31 Mart zaferiyle düze çıkacaktır. Herkes inansın, bizler inandık. Milletimizin içindeki ışık şehrimize çöken karanlıktan çok daha güçlüdür. Mücadele etmemizi gerektiren sebepler, durmamızı gerektiren sebeplerden çok daha fazladır. Onun için şehrimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Olması gereken her şey, olması gerektiği zamanda, olması gerektiği gibi gerçekleşecektir. Bize düşen sadece o zaman içinde elimizden gelen gayreti göstermektir. Biz gayretimizden sorumluğuyuz. Onun için seferimizden imtina etmeyeceğiz. Biz inanıp atımızı denize süreceğiz ki, karadan gemileri yürütebilelim. Gerisi takdiri ilahi. Sizlerle birlikte inandığımız bu yolda, milletimizin tamamının oyuna talibiz. Kimsenin kavgaya niyetimiz yok. Tüm gönüllere gireceğiz. Önce gönülleri fethedeceğiz. Herkes bizim için çok değerlidir, onun için milletimize kendimizi anlatacağız. Hepsinin gönlüne dokunacağız. Sonra samimiyetle, göstereceğimiz gayretle imkansız görülenleri mümkün kılacağız. Çünkü inanıyoruz ki, ülküsüz insan çamurdan farkı olmayan bir insandır. Olmazları olduracağız. Belediyeyi kazandığımız zamanda yapacağımız ilk iş, belediyenin girişine ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Hadis-i Şerifi’ni aşmak olacaktır. Herkes en güzel eseri bırakmak için gayret gösterecek. Zafer bizimledir, başarı bizimledir. Biz saatlerimizi zafere ayarladık. Zafer mutlaka bizim olacaktır. İYİ Parti’ye tüm Kastamonu’nun desteklerini bekliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme