Kastamonu Bozkurt'ta 4 asırlık bayram geleneği yaşatılıyor

Kastamonu Bozkurt'ta pandemi ve yaşanan sel felaketinden dolayı 4 yıldır gerçekleştirilemeyen 131 yıllık bayram pilavı geleneği, bu yıl yeniden yaşatıldı.

Kastamonu Bozkurt’ta pandemi ve yaşanan sel felaketinden dolayı 4 yıldır gerçekleştirilemeyen 131 yıllık “bayram pilavı geleneği”, bu yıl yeniden yaşatıldı.

Kastamonu Bozkurt’ta pandemi ve 2021 yılında yaşanan sel felaketinden dolayı 131 yıldır geleneksel hale getirilerek her yıl yapılan bayram pilavı geleneği 4 yıldır yapılamamıştı. Pandeminin bitmesi ve selin yaralarının sarılmasının ardından Bozkurt’ta bu yıl ilçe meydanına kurulan dev kazanlarda, binlerce kişiye etli pilav ikram edildi.

Kastamonu Bozkurt'ta Kurban ve Ramazan bayramlarının 3’üncü günü düzenlenen “bayram pilavı” etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçe meydanına kurulan dev kazanların önünde oluşan uzun kuyruklarda vatandaşlar da birbirleriyle bayramlaştı.

121 KAZAN ETLİ PİLAV BİNLERCE KİŞİYE İKRAM EDİLDİ

Bu yıl 131’incisi düzenlenen etkinlikte belediye ekiplerince bin kilogram pirinç ve 700 kilogram et kullanılarak yapılan 121 kazan etli pilav, binlerce kişiye ikram edildi. Etkinlikte konuşan Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, vatandaşların bayramını kutlayarak bu geleneğin 131 yıl önce insanları bir araya getirmek için başlatıldığını ve kendilerinin de bu geleneği devam ettirdiklerini söyledi. Yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Yanık, pilav kazanlarının başına geçerek vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Bakmadan Geçme