Milletvekili Ekmekci: 'Şeker Fabrikası'nın bacası tütecek'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Milletvekili Ekmekci: 'Şeker Fabrikası'nın bacası tütecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Şeker Fabrikası’nı ziyaret eden Milletvekili Ekmekci; Fabrika Müdürü İrfan Kantürk, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu, çalışanlarla bir araya geldi.

“FABRİKAMIZIN KASTAMONU İÇİN BÜYÜK ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”

Açıklamasına, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünü kutlayarak başlayan Milletvekili Ekmekci; “1958 yılında temeli atılarak 1963’te faaliyete geçen fabrikamızın Kastamonu için büyük önemini biliyoruz. İlk sanayi kuruluşlarımızdan biri olarak ilimizin sanayisi yanı sıra sosyal ve kültürel hayatta da gelişmesine ön ayak olan Kastamonu Şeker Fabrikası, Kastamonu için bir fabrikanın ötesinde öneme ve role sahip. Fabrikamızın kapasitesinin genişletilmesi ve modernizasyonun artırılması, yan ürünler sayesinde yeni sanayi tesislerinin oluşturulması, bu sayede bölge üreticilerimizin daha yüksek kotalarda pancar üretimine yönelmeleri, tarım ve hayvancılığa pozitif etki etmesi gibi konular üzerinde fikir yürütüyoruz. Fabrika yönetimi ve işçilerimizin talepleri doğrultusunda Kastamonu Şeker Fabrikası’nın yanında yer alacağım ve gerekli adımları el birliği için atacağız” dedi. 

“ÜRETEN TÜM KESİMLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Milletvekili Ekmekci, işçi ve işveren kesimleriyle birlikte iş dünyasının sesi olacağına vurgu yaptığı açıklamasında; “Kastamonu ekonomisinin gelişmesini sürdürmesi için iş dünyasının yanında olacağım. İşverenlerimizin ve işçilerimizin sözcüsü olacağım. Kastamonu Şeker Fabrikası bu açıdan çok kıymetli. Sadece şeker üretmiyor, bölge kalkınmasının can damarlarında biri. Bu yıl alacağı yüksek pancar kotasının önümüzdeki yıllarda da ivmesini sürdürmesi için emek vereceğiz. Kastamonu Şeker Fabrikası’nın bacası tütecek, üretici pancar ekecek, işçi üretecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi istikrar, istiklal ve istikbalin hükümeti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ilk turda verdikleri ve ikinci turda verecekleri destek için üreten tüm kesimlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme