Taşköprü'de TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği Gerçekleştirildi

Sinop Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Şahiner, Yeni Teknolojilerde Nükleer konusunda öğrencilerle söyleşi yaptı.

Söyleşi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu İl Müdürü Hasan Gümüş, “TÜBİTAK bilim söyleşileri toplum ile bilim dünyası arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek bilime yolculuğu teşvik etmeyi amaçlıyor. Bizler de bilimin ve teknolojinin heyecan verici dünyasını öğrencilerimizle paylaşmak amacıyla bilim insanlarıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz” dedi.

Toplumun bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak TÜBİTAK'ın kuruluşundan bu yana öncelikli hedeflerinden biri oldu. 2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile "Bilim Söyleşileri" adı altında etkinlikler dizisi başlatıldı.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanıyor.

Bu kapsamda Sinop Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Şahiner, Yeni Teknolojilerde Nükleer konusunda öğrencilerle söyleşi yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürü Adem Türkmenoğlu ve Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kapucuoğlu ile birlikte Taşköprü Fen Lisesi’nde yapılan Yeni Teknolojilerde Nükleer konulu TÜBİTAK Bilim Söyleşisi'ne katıldı. 

Söyleşi ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hasan Gümüş, “TÜBİTAK bilim söyleşileri toplum ile bilim dünyası arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek bilime yolculuğu teşvik etmeyi amaçlıyor. Bizler de bilimin ve teknolojinin heyecan verici dünyasını öğrencilerimizle paylaşmak amacıyla bilim insanlarıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bilimi teşvik etmek, desteklemek ve gelecek nesillere aktarmak açısından bu söyleşiler önem taşımaktadır” dedi. 

Bakmadan Geçme