Nefise Köylü

Enkaz Üstünde Kurulan İftar Sofraları

Nefise Köylü

Rabbim bu senede Mübarek Ramazan ayına erişmemizi nasip etti. Şansı kullardanız bin şükür.

Ramazan ayı demek, bereket, bolluk, huzur, yardımlaşma, dua, tövbe ve anlayış demek benim için… Kendi kendime sorduğumda ilk aklıma gelenler bunlar. Ruhum ve aklım bu duygulara bürünüyor.

Huzur, yardımlaşma, dua, tövbe ve anlayış İslamiyet’in temelini oluşturan ve bir Müslüman’ın tüm doğasını her zaman kuşatması gereken anlamlar… Ama Ramazan ayında bir farklı hissediyoruz. Daha güçlü ve hakiki duygu, düşüncelere bürünüyoruz.

Bolluk ve bereket evlerimize, sofralarımıza doluyor. Bu bolluk ve bereketin sebebi mübarek ayın hürmetleri arasında sayılan yardımlaşmadan kaynaklı diye düşünüyorum.

Sizin iyi şartlarda geçiniyor olmanız, dolabınızın yiyecekle dolu olmasının yanında, farklı bir bolluk söz konusu oluyor ya hani onun sebebi YARDIMLAŞMA…

Ramazan ayında, iftarda misafirlerinizle oruç açmakta yardımlaşma, sahurda misafirlerinizle sahur yapmakta yardımlaşma, zekâtlarınızdan vermekte yardımlaşma, fitrelerinizi iletmekte yardımlaşma, daha fazlasıyla sadaka vermekte yardımlaşma…

Bizim sofralarımız dolup taşarken, açlık, yokluk ve zorluk içinde oruçlarını tutmaya çalışan Müslüman kardeşlerimiz için dua ederek oruç açmakta yardımlaşma…

Ama daha fazlasını yapabiliriz tabii ki. Manevi yardımlaşmanın yanı sıra maddi yardımlaşma ile açlık, yokluk ve zorluk içinde olan Müslüman kardeşlerimize ulaşabiliriz.

AÇLIK – YOKLUK – ZORLUK derken nereden bahsettiğimi hepiniz anladınız sanıyorum. Vicdanlarımızın kanayan yarası, şu sıralar en büyük üzüntülerimizden biri olan FİLİSTİN VE FİLİSTİN DE ZULME MARUZ KALAN MÜSLÜMAN kardeşlerimizden bahsediyorum.

Yazımda iki tane fotoğraf paylaşacağım… Aramızda vicdanı halen sızlamamış ve Müslümanların zulüm görmesini sıradan gören taş kalplilerin vicdanına dokunur mu bilmem?

Fotoğrafların birinde refah içindeki bir Müslüman’ın sofrasını, diğerinde zulüm altında paramparça olmuş ama halen tüm varlıkları ile şükreden ve Allah’a sığınan, oruç tutan, ezan sesi duymadan 5 vakit namaz kılan FİLİSTİN’Lİ KARDEŞLERİMİZİN sofrasını göreceksiniz.

Herkesin vicdanı aynı yaralara sızlayacak diye bir kaide yok kabul ediyorum. İçinizden yazıma denk gelip de okuyan bazı arkadaşlarım içlerinden; ya sen bu kadar hassassın diye bizde hassas olmak zorunda mıyız? diye düşünebilir.

Farklı bir durumda böyle bir düşünceye nispeten saygı gösterebilirdim. Evet, benimle aynı fikirde olmayabilirsin, diyebilirdim. Ama FİLİSTİN KONUSUNDA ASLA, asla böyle bir hak verme durumu benim adıma söz konusu olmaz.

Eğer, şuan için FİLİSTİN ya da başka bir zalimin başka bir zulmünde farklı bir Müslüman şehir ve insanları böyle felaket bir durumdaysa ve bu duruma karşı Elhamdülillah Müslüman’ım diyen insanlar DUYARSIZ VE SESİZ KALIYORSA bunu asla kabul etmiyorum.

SİZ BİLİYOR MUSUNUZ?

5 ayda FİLİSTİN GAZZE’DE katledilen ÇOCUK SAYISI 4 yılda savaşlarda öldürülen çocuk sayısının toplamından FAZLA… 7 Ekim’den bu yana Gazze’de öldürülen çocuk sayısı 12.300’ü geçti.

SİZ BİLİYOR MUSUNUZ?

Filistin’de Müslüman Kardeşlerimiz, FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR tam 5 aydır oruç tutuyorlar ama hiç İFTAR VE SAHUR YAPAMIYORLAR.

SİZ BİLİYOR MUSUNUZ?

Filistin’de insanların sofra kuracak bir evi yok, bombalardan yok olmuş şehirlerde, yıkılan evlerinin enkazlarında yaşıyorlar.

Hiç Kuran’ın Türkçe mealinden birazda olsa okuma fırsatınız oldu mu? Bakara Suresinden itibaren neredeyse tüm surelerin ayetlerinde ZEKÂT VE PAYLAŞMAKTAN bahsediliyor.

Bizim dinimizin temel prensibi bu PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.

Bolluk ve bereket paylaştıkça çoğalır,

Bilgi paylaştıkça çoğalır,

Dua paylaştıkça çoğalır,

Anlayış ve hoşgörü paylaştıkça çoğalır,

İyilik ve şefkat paylaştıkça çoğalır,

Sevgi paylaştıkça çoğalır,

Bizim dinimizde bencilliğe, cimriliğe ve vicdansızlığa yer yok.

Bizler sıcak yuvalarımızda, huzurlu hayatlarımızı yaşarken, dünyanın herhangi bir yerinde zulüm altında kalan MÜSLÜMAN kardeşlerimizin çektiği sıkıntılar ve zorluklar konusunda EMPATİ YAPMALIYIZ.

Kimse, ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Kişi, bugün içinde bulunduğu parlak durumun sürüp gideceğini sanmamalı; çevresine tepeden bakmamalı; yarın kötü bir duruma düşebileceğini aklından çıkarmamalıdır.

Ramazan aynın bereketi ile kat ve kat bolluğu artan sofralarımızı, kazançlarımızı, varlıklarımızı PAYLAŞMALIYIZ. Öyle boş yere de değil!

Zalimin zulmü altında kavrulan MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZLE paylaşmalıyız.

Defalarca yazılarımda FİLİSTİN İÇİN EN BASİT ŞEKİLDE YARDIM İLETEBİLECEĞİNİZ VE GÜVENİLİR YARDIM KANALLARINI paylaşmıştım. Bu yazımda da dip not olarak iletiyorum:

İHH ARACILIĞIYLA;

• FILISTIN, yazarak 3072 hattına SMS göndererek ya da 4072 hattına SMS göndererek bağışta bulunabilirsiniz.

KIZILAY ARACILIĞIYLA;

• Siz de tüm GSM operatörleri üzerinden “FİLİSTİN” yazıp 2868'e SMS yollayarak bağışta bulunabilirisiniz.

Elhamdülillah Müslüman’ım ve Paylaştıkça Çoğalacak İyilikler İçin Yaşıyorum.

Benim gibi düşünen tüm kardeşlerime selam olsun.

Yazarın Diğer Yazıları