Nefise Köylü

Halkın İsteklerine Kulak Verilme Zamanı ve Sınavı Başladı…

Nefise Köylü

Çok konuşulan, hatta büyük bir kartopuna dönerek etrafını da yutmaya başlayan bir seçim dönemini daha arkamızda bıraktık.

Tüm yazılarımda YEREL YÖNETİMLERİN öneminden bahsettim. Çünkü yaşadığımız şehirlerin eriştiği ilerleme ve gelişim noktası doğrudan şehirlerde yaşayan halkın yaşam kalitesini etkiliyor.

Seçim propaganda döneminde, adaylar sürekli KENDİ PROJELERİNDEN BAHSETTİLER. Biz seçilirsek şunu yapacağız, böyle yapacağız, şöyle bir projemiz var…

Seçim dönemleri hırs dolu, sürekli yarış halinde, biraz da manipülatif dönemler olduğundan, gerçekliğini sorguladığımız, acaba uygulanacak mı dediğimiz, bahsedilen projelerin uygulamaya geçildiği ve en önemlisi seçilen başkan adayının HALKIN SESİNİ DİNLEYEREK, SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAĞINI VAAT ETTİĞİ döneme geçiş yapmış bulunmaktayız.

Hayırlı uğurlu olsun.

Doğma büyüme İstanbullu olan biri olarak İstanbul hakkında yazmak öyle çok isterdim ki… Fakat son 9 yıldır canım memleketim Kastamonu’da yaşıyorum ve son iki yerel seçimde oyumu Kastamonu’da kullandım. Dolayısı ile benim beklentim, benim isteğim Kastamonu Belediye Başkanından.

Saygı ve hürmetle anmak istediğim eski belediye başkanlarımızdan,

 Sn. Tahsin Babaş’tan, Mehmet Akif Ersoy mahallemizde ikamet ettiğimiz sokakta ki kamu arazisine park rica etmiştik yapıldı.

Sn. Rahmi Galip Vidinlioğlu’ndan, Candaroğulları mahallemizde ana yol kenarına üstü kapalı durak ricasında bulunmuştuk, sağ olsun yerinde incelemelerde bulundu ve isteğimizi dikkate aldı.

Hepimizin her isteğinin olması mümkün değil, şehir sadece birimize ait değil… Şehirlerimiz halka ait. Dolayısı ile halkın yararına beklentilerimiz olmalı.

Tabiî ki dile getirmediğimiz sorunlar için çözüm beklememizde mümkün olamaz. Yerel yönetimlere ulaşmamız, genel yönetime ulaşmaktan daha kolay olmalı diye düşünüyorum.

Kastettiğim şu, cimer kanalı ile Cumhurbaşkanı’na ve Bakanlıklara iki satır istek ya da şikayet yazarak ulaşabiliyorsak, yerel yönetimdeki Belediye Başkanına ve yetkililere ulaşmak daha kolay olmalı diye düşünüyorum.

Ve yazımın asıl amacına dönmek istiyorum…

Yazarın Diğer Yazıları