Nefise Köylü

Hangi Çocuk Hakları?

Nefise Köylü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü,

Her çocuğun; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı özel bir gün.

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Barınma -tarım- sağlık-teknoloji -sanayi gibi temel yaşamsal kaynaklar, insanlara hizmet etmek üzere her geçen gün daha ileri seviyelere taşınıyor.

1900’lü yıllar nerede…

1950’li yıllar nerede…

2000’li yıllar nerede…

2023 yılındayız yahu! Artık uzaya turistik gezi düzenleniyor. En iyi yiyecekleri, en iyi sağlık hizmetini, en teknolojik ürünleri kullanıyoruz. Bir telefonla ya da bir mesajla dünyanın tüm hizmetleri ayaklarımıza seriliyor.

Sözde, geçmişte bu kadarını da hayal edemeyeceğimiz bir dünyayı yaşıyoruz.

Berbat bir dünyayı, leş gibi kokuşmuş bir dünyayı, bitmiş tükenmiş bir dünyayı, vicdansız insanların canavarlaştığı bir dünyayı yaşıyoruz. Doğru…

Hangi zümreye hizmet ediyor bu çocuk hakları?

Hangi zümreye hizmet ediyor insan hakları?

Hangi zümreye hizmet ediyor kadın hakları?

Hangi zümreye hizmet ediyor hayvan hakları?

Tam 2 ay oldu! 2 aydır her gündüz, her akşam, her gece ÖZGÜR FİLİSTİN TOPRAKLARI, işgalci İsrail tarafından aralıksız bombalanıyor.

BU BİR SAVAŞ DEĞİL BU BİR KATLİAM!

Savaş iki devletin birbirine belli nedenler ve belli savaş kuralları çerçevesinde ilan ettiği ve belli cephelerde ordular arası eşit şartlarda devam eden bir olgudur. İki devletin yasal orduları çarpışır.

07 Ekim 2023 tarihinde yalancı ve hileci İsrail, Hamas’ı bahane ederek Filistin Topraklarını bombalamaya başladı. Özellikle Filistin’in silahsız halkını, çocuklarını, kadınlarını, savunmasız tüm canlılarını hedef aldı.

BU BİR SOYKIRIM, BU BİR KATLİAM!

Filistin, Müslümanlığın kalbidir.

Kalbi olmadan insan nasıl yaşayamazsa Filistin olmadan, Kudüs olmadan, Mescidi Aksa olmadan Müslümanlık yaşayamaz, yaşamamalı. Filistin tüm Müslümanların katiyen çiğnenemez çizgisidir.

Müslümanlık FİLİSTİN DE BAMBAŞKA YAŞANIYOR.

Filistin halkını kimse ile mukayese edemeyiz. Bir eli yağda bir eli balda yaşayan Arap Klanı ile asla mukayese edemeyiz.

Tüm dünya onların bu katliam, adi saldırılar altında ne denli metanetli, ne denli dinlerine sığınan, sadece Rab’larından medet uman, mücadeleci ve şükürcü insanlar olduklarını gördü.

FİLİSTİN HALKI MÜSLÜMANLIĞIN VE İNSANLIĞIN GÜL YÜZÜ.

Bombardımanda yaralanmış kan revan içinde daha henüz 5-6 yaşlarında bir çocuğa soruyor muhabir NASILSIN?

“ELHAMDÜLİLLAH” diyor çocuk. Tek kelime…

Yine bombardıman esnasında anne ve babasını kaybeden 2 kardeşe soruyor muhabir NASILSINIZ?

Kardeşinin kanlar içindeki elini tutmuş ağabey cevaplıyor, “İyiyiz bin şükür. Anne ve Babamız bombardımanda öldü. Keşke ölmeselerdi. Ama buna da şükür.”

Allah’ım bu nasıl bir inanç? Yolda ki ayağına taş takılsa isyan eden insanlarız biz… Nasıl utanıyorum bir bilseniz.

Sonra kalemimden şu kelimeler dökülüyor;

“Filistinli şehit çocukların girdiği cennete, BU ZULME SESSİZ KALAN HİÇ BİR MÜSLÜMAN GİRMESİN.”

TÜM DÜNYANIN VİCDANI DİN VE IRK FARK ETMEKSİZİN DİLE GELDİ. PE Kİ MÜSLÜMAN ÂLEMİ NEREDE?

NEDEN SESİMİZ YETERİNCE DUYULMUYOR?

NEDEN ZULME UĞRAYAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN YETERİNCE ÇABALAMIYORUZ?

SUSMA TÜRKİYE!

Şartlar elvermiyor, kardeşlerimizle omuz omuza mücadele edemiyoruz belki ama dua edebiliriz, sosyal platformlardan paylaşımlarımız ile destek verebiliriz, dünya çapında ses getirebilecek sosyal sorumluluk projelerine dâhil olabiliriz, YARDIM KAMPANYALARINA KATILABİLİRİZ…

Kızılay ve İHH başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu Filistin’de zulme maruz kalan kardeşlerimiz için yardım kampanyaları düzenliyorlar. Şimdi destek olma zamanı.

Filistin de acı bir başka yaşanıyor. Orada 7 yaşındaki bir çocuk kucağında yeni şehit olmuş, bebek kardeşini kefenle taşıyor. Bu görüntünün verdiği acıyı tarif edecek biri değilim ben. Sadece binlerce km öteden o cansız fotoğraf bile beni lal ediyor.

Bu zulüm illaki duracak ve bu zulme sebep olanlar illaki helak olacaklar. Bizim Allah’a inancımız tam.

O zamana kadar sabırla, dualarla, tüm gücümüzle Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.

Amin.

Yazarın Diğer Yazıları