Nefise Köylü

İçimden Hiçbir Şey Gelmiyor… Günlerine Hoş Geldiniz.

Nefise Köylü

Yıllardır her son baharda aynı psikolojiyi yaşayan bir insanım. Sanki tüm yıl, bütün kinini, öfkesini, negatif enerjisini biriktiriyor ve Eylül-Ekim-Kasım da kusuyor gibi geliyor bana…

Kişisel olarak istisnasız her son baharı depresif geçirdiğim doğru. Ama durum sadece benim için böyle değil…

Gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki, tüm dünya her yıl son bahar aylarında çok büyük sınavlardan geçiyor.

Talihsiz kazalar sonucu yaşamını yitiren insanlar, hastalıklar, küresel saldırılar, küresel savaşlar, katliamlar vs. Sonbaharın bana getirdiği haberler yıllardır içimi korkunç karartıyor.

İçimden hiçbir şey gelmiyor…

Sürekli uyumak istiyorum…

Hiç halim yok…

Canım istemiyor…

Çoğumuz şu günlerde bu hallerdeyiz.

Dünya üzerinde negatif durumlar o kadar hâkim ki, kendi hayatlarımız rayında olsa bile bu negatif durumların yansımalarından hepimiz derinden etkileniyoruz.

Bu hayattan artık keyif almama, mutsuzluk, durduk yere kötü hissetme, ağlama nöbetleri ve enerji düşüklüğü genel olarak depresyonun habercisi olabilir. İnsanların hayat kalitelerini düşüren ve yaşamdan beklentilerini görmezden gelen bu hastalıktan kurtulmak ise gündelik hayatta sarf edilen çabalar ile mümkün hale gelebilir.

Bu Sancılı Ruh Hallerimizi Daha Kolay Atlatmanın 15 Etkili Yolundan Bahsetmek İstiyorum Size;

Depresyon, devamlı mutsuz olma durumu ve ilgili eksikliğine sebep olan bir duygu durum bozukluğudur.

His, düşünce, davranış biçimlerini etkiler ve türlü duygusal ve fiziksel problemlere neden olur. Gündelik işleri uygularken problem yaşayabilir ve bazı zamanlarda hayatın yaşamak için anlamsız olduğunu bile düşünebilirsiniz. Depresyon bir acizlik değildir ve bu durumdan kolay bir biçimde “kurtulmak da zordur.”

Yazarın Diğer Yazıları