Nefise Köylü

İstanbul'da Kastamonulu Belediye Başkan Adaylarının Zamanı 2024 Yerel Seçimleri

Nefise Köylü

Bizim memleketimiz nasıl büyük bir memleket…

Nasıl güzel bir memleket…

Ne kadar şanlı, mücadeleci ve dürüst insanların mayası olan bir memleket…

Ben bu soruları sordururken, hemşerilerimin memleketlerini akıllarından geçirerek, nasıl gururlandıklarını hayal edebiliyorum.

Vatanımızın her karış toprağı için aynı duyguları besliyoruz o ayrı... Kilometrelerce uzağımızda yaşayan vatandaş da hemşerimiz, çok seviyoruz.

Ama atalarımızın doğduğu, köyler kurduğu, ekmeğini hak ettiği, soyunu devam ettirdiği memleketimiz KASTAMONU’YA AŞIĞIZ.

Nüfus yoğunluğumuz biraz dağılmış olsa da, nerede yaşarsak yaşayalım ister Amerika, ister Avrupa, ister İstanbul, konu Kastamonu olduğu zaman akan sular durur.

İlimizin nüfus yoğunluğu hepimizin bildiği gibi özellikle İstanbul ağırlıklı dağılmış durumda.

Malum İstanbul koca bir derya. 18 milyondan fazla insanın yaşadığı, milyonlarca insanın bağının olduğu bir yer. İstanbul’da en çok hangi şehirden insanın yaşadığına dair sık sık araştırmalar yapılıyor duyuyoruz. Bu araştırmalar neticesinde sonuç;

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre, nüfus cüzdanlarının il hanesinde "Kastamonu" yazan 1 milyon 23 bin 54 kişiden 562 bini İstanbul'da ikamet ediyor.

Ben bir Kastamonulu olarak İstanbul Kadıköy ilçemizde doğdum, Güngören ilçemizde büyüdüm, eğitimime Bakırköy ilçemizde davam ettim, bir süre Bağcılar ilçemizde kurumsal bir firmada çalıştım ve son olarak Şişli ilçemize yine Kastamonulu bir aileye GELİN GİTTİM.

Hal böyle olunca bu bahsettiğim yerler yani İstanbul benim ikinci memleketim ve çok önemsiyorum.

Tüm il ve ilçelerimizde olduğu gibi güzide şehrimiz İstanbul ve İlçeleri en iyi Belediye Hizmetini ve Belediye Başkanlarını hak ediyorlar.

Yerel seçimler, daha az siyasi yaklaşım-daha fazla hizmet beklentisi ile gerçekleşiyor diye düşünüyorum.

Yani halk siyasi propaganda yerine, gerçekleştirilen ya da gerçekleştirilmek üzere vaat edilen hizmetlere daha çok önem veriyor.

İşte tamda bu hizmet anlayışını düstur haline getirmiş KASTAMONULU BAŞKAN ADAYLARI,

2024 YEREL SEÇİMLERİNDE İSTANBUL VE İLÇELERİ İÇİN HİZMET AŞKI İLE GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORLAR.

SIRAYLA SİZE,

İSTANBUL GİBİ BİR METROPOLDE PROJELERİ İLE GÖZ DOLDURAN YENİLİKÇİ, MEMLEKETİMİZ KASTAMONU’NUN EVLATLARI OLARAK BİZLERİ DE GURURLANDIRACAK OLAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZDAN BAHSETMEK İSTİYORUM.

  • ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI açıklanan çok değerli MİMAR GÖKHAN YÜKSEL’DEN BAHSEDEREK BAŞLAYABİLİRİZ.

Demokrat Parti 11. Dönem İstanbul Milletvekili Mahmut Yüksel'in torunu olan Gökhan Yüksel aslen İnebolulu olup, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta tahsilini İstanbul’da tamamladı.

1995’te İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümünden, 1997’de Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünden, 2001’de ise Maltepe Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 

Aile şirketi olarak kurulan Yüksel Mimarlık’ta 1997 yılından itibaren genel müdürlük görevini sürdürmektedir. Ayrıca sağlık personelleri ile öğrencilerin konakladığı yurt ve lojmanlarının da sahibidir.

2013 yılından itibaren görev aldığı Şişli AK Parti Teşkilatında ilçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Şişli Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. AK Parti Şişli 7. Olağan Genel Kurulunda başkan olarak göreve geldi.

Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Merkez Başkan Yardımcısı olan Gökhan Yüksel evli ve 2 çocuk babasıdır.

YÜKSEK ENERJİSİ, PROJELERİ, HER KESİMİ VE HER VATANDAŞI KUCAKLAYAN HİZMET ANLAYIŞI İLE HEMŞERİMİZ, ŞİŞLİ İÇİN, İSTANBUL’UN KALBİ İÇİN GELİYOR.

Sadece hemşerimiz olduğu için değil, Şişli ilçesini kariyeri ve bilgi birikimi ile her platformda hakkaniyeti ile temsil edecek bir başkan olduğu için MİMAR GÖKHAN YÜKSEL’E BAŞARILAR DİLİYORUZ.

  • BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI açıklanan çok değerli ABDULLAH ÖZDEMİR İLE DEVAM EDEBİLİRİZ.

Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ise “Deprem ve Yapılar” alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Özdemir, çok sevdiği siyasete Bağcılar İlçe Gençlik Kolları’nda başladı. 2007-2013 yılları arasında da Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.​ Özdemir, bu 7 yıllık süreçte partili arkadaşlarıyla birlikte ilçesine büyük hizmetlerde bulundu.

Her zaman aktif siyaset içinde bulunan ve başarılı bir grafik çizen Özdemir, 2014 yılında AK Parti’den Bağcılar Belediye Meclis üyesi seçildi. Bu dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanma ve Çevre Şehircilik ve Kültür biriminde görev yaptı. 2019 yılında da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi oldu.

En genç belediye başkanlarından biri olan Özdemir, göreve geldiği 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren sosyal yaşamdan kentsel dönüşüme kadar ilçenin çehresini değiştiren çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Toplumun her kesimi tarafından sevilen bir belediye başkanı olan Özdemir, hâlen Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir, 1993 yılından beri İstanbul’da yaşıyor.

YÜKSEK ENERJİSİ, PROJELERİ, HER KESİMİ VE HER VATANDAŞI KUCAKLAYAN HİZMET ANLAYIŞI İLE HEMŞERİMİZ, BAĞCILAR İLÇEMİZ İÇİN, HİZMETİN DEVAMLILIĞI İÇİN GELİYOR.

Sadece hemşerimiz olduğu için değil, Bağcılar ilçesini kariyeri ve bilgi birikimi ile her platformda hakkaniyeti ile temsil eden ve etmeye devam edecek bir başkan olduğu için ABDULLAH ÖZDEMİR’E BAŞARILAR DİLİYORUZ.

  • ARNAVUTKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI açıklanan çok değerli MUSTAFA CANDAROĞLU HAKKINDA DA BİRAZ BAHSETMEK İSTERİM.

Mustafa Candaroğlu, aslen Kastamonu Cide’lidir. 5 Aralık 1984 yılında İstanbul Arnavutköy’de doğdu.

 Lisans eğitimini Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesinde tamamlayan Candaroğlu, İç Mimar olarak 2008 yılında mezun oldu.

Askerlik sonrası Yüksek lisans Eğitimini İbni Haldun Üniversitesinde, Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamlayan Candaroğlu, çeşitli Sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak görevler aldı.

İş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu Arnavutköy Bilgi Kalem Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir.

 Evli 3 Çocuk babası olan Mustafa Candaroğlu iyi derece İngilizce bilmektedir.

YÜKSEK ENERJİSİ, PROJELERİ, HER KESİMİ VE HER VATANDAŞI KUCAKLAYAN HİZMET ANLAYIŞI İLE HEMŞERİMİZ ARNAVUTKÖY İLÇEMİZE HİZMET İÇİN GELİYOR.

Sadece hemşerimiz olduğu için değil, Arnavutköy ilçesini kariyeri ve bilgi birikimi ile her platformda hakkaniyeti ile temsil edecek bir aday olduğu için MUSTAFA CANDAROĞLU’NA BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Türkiye’mizin yetişmiş, hizmet aşkı ile yanıp tutuşan, yenilikçi, her kesimi ve her vatandaşı aynı sevgi ve ilgi ile kucaklayan tüm bürokrat ve siyasetçilerini gönülden destekliyoruz.

Ama bizim hemşerilerimiz bir başka…

YOLUNUZ AÇIK OLSUN BAŞKAN ADAYLARIMIZ.

Yazarın Diğer Yazıları