Nefise Köylü

Karadeniz'in Bodrum'u 'Abana'

Nefise Köylü

Hafta içi Türkiye ve Dünya gündeminin kanayan yaralarından dem vurup içinizi karartıyor olsam da, hafta sonu güzeller güzeli gezi noktaları hakkında yazılar yazarak gönlünüzü almaya çalışıyorum. Naçizane…

Bu hafta yine sizi gitmelere, gezmelere doyamadığım güzel memleketimin cennet köşelerinden birine götüreceğim.

Rotamız bu hafta KASTAMONU-ABANA İLÇESİNE ÇEVRİLİ…

Yaz geldi malum hepimizin canı deniz çeker. Sadece yüzmek için değil, denizin kokusunu özlediğimiz için, sahilde otururken yüzümüze vuran deniz serinliğini hissetmek için ve mavinin uçsuz bucaksız derin manzarasını seyretmek için denize ulaşmak isteriz.

Biz Kastamonulular olarak çok şanslıyız. Her yazımda henüz Kastamonu’ya yolu düşmemiş olan dostları memleketimize davet ediyorum. Çünkü dağ bizde, ova bizde, vadi bizde, kanyon bizde, yeşil bizde, mavi bizde…

Kastamonu’da kışın kayak yapacağınız kayak merkezi, yazın deniz, kum ve güneşe doyacağınız uzun bir sahil şeridi, doğa ve tabiata doyacağınız dünya harikası kanyonlar ve ormanlar bir arada bulunuyor.

Her zaman söylüyorum; biz Kastamonulular olarak çok şanslıyız…

Ben bu gün bizi şanslı hissettiren güzelliklerimizden sadece bir tanesi olan sahil şeridimizin gözdelerinden Abana’yı anlatmak istiyorum.

Yeni bir sloganımız var: KARADENİZ’İN BODRUM’U “ABANA” !

Sloganı gündeme getiren ve bizlere kazandıran, Türkiye’nin yeni cazibe merkezi, doğa ve ekolojik turizmin sayılı adreslerinden QUIET Abana’yı da bizlere kazandıran, bu muhteşem tesise Abana sahil şeridimizde hayat veren, QUIET Abana’nın kurucusu ve aynı zamanda işletmecisi Sayın Aydoğan Süer’in kulaklarını çınlatmadan geçemeyeceğim.

110 dönümlük geniş bir alan üzerine kurulu ekolojik plato olan QUIET Abana’nın felsefesi, doğa turizmi ve ekolojik yaşam…

Doğa’daki en konforlu konaklama seçeneği olan glamping çadırların yanı sıra Hacıveli Konağı, iki ayrı restoranı ve 200 kişilik şık bahçesi ile QUIET Abana’yı bizlere kazandıran Sn. Aydoğan Süer boşuna slogan haline getirmedi; Karadeniz’in Bodrum’u Abana diye…

QUIET Abana, yetişkinlerin, çocukların ve gençlerin de bir arada tercih edeceği, doğa ile buluşacakları bir yer. QUIET Abana’yı ziyaret ettiğinizde çok farklı hobilerinizi ve tatil beklentinizi karşılayacak olanağı bir arada bulacağınızı söyleyebilirim.

Bir doğa tutkunu olarak hizmette mükemmelliği arıyorsanız burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Eşsiz manzaralı QUIET Abana’yı konaklama için henüz ziyaret etmediyseniz ve de restoranında muhteşem menüyü tatmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz diyebilirim.

Ben, muhteşem memleketimiz Kastamonu’nun cennet köşelerinin, ekolojiye ve doğaya saygılı işletmelerce turizme kazandırılması konusunda yeterli noktaya bir türlü ulaşamadığımızı düşünürken, Abana’nın geldiği noktayı şaşırtıcı olarak değerlendiriyorum.

Üstelik Abana ilçemiz artık KADIN BELEDİYE BAŞKANI VE KADIN KAYMAKAM tarafından idare ediliyor. Kadın bakış açısı farklıdır. Kadın bakış açısı naiflik, nezaket ve güzellik taşır. Bu nedenle Abana İlçemizin hızlı yükselişinin incelik, güzellik, temizlik ve doğaya saygılı bir şekilde devam edeceği inancındayım.

Hasta sonu nereye gitsem, kısa bir tatilim var nasıl değerlendirsem diyenler için yeni alternatif gezi rotası; KARADENİZ’İN BODRUM’U “ABANA” diyebiliriz.

Kastamonu’nun yerlisi olarak bizler, Kastamonu merkezden hareket ederek Kastamonu- Devrekani- Abana yolunu kullanıp, yaklaşık 90 km yol kat ederek 1 saat 15 dakika gibi bir sürede Abana’ya ulaşabiliriz.

İstanbul’dan ve hatta Yurtdışından Abana’ya tatile gelen konuklar ise yine önce hava alanına inip sonrasında isterlerse saat başı kalkan şehir içi araçlarla, isterlerse araba kiralayarak ya da alternatif bir şekilde 100 km sonra Abana’ya ulaşabilirler.

Karadeniz’i bilenler bilir! Yeşil biter mavi başlar, mavi biter yeşil başlar…

Denizi dalgalı diye bilinir ama öyle eşsiz koyları vardır ki çarşaf gibi denizinde, az tuzlu suyunda serin serin yüzmenin keyfine varırsınız.

Karadeniz eşsizdir. Karadeniz sahili eşsizdir. Karadeniz’in Bodrum’u Abana’da eşsizdir.

Bu eşsiz güzelliğe ve gelecek konuklarına ultra konforlu hizmet vermeyi amaçlayan QUIET Abana ve diğer tesisler sizleri ağırlamayı bekliyor ve sezonun kapısını aralıyor.

Ulaşımı kolay, doğası eşsiz, havası muhteşem memleketimizin cennet köşesi Abana bu yaz sizleri bekliyor.

Yazarın Diğer Yazıları