Nefise Köylü

Kastamonu Alternatif Gezi Noktaları: Karaçomak Barajı Mesire Alanı

Nefise Köylü

Kastamonu Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulduğunda, hakkında birçok haber yapılan ve yoğun ilgi gören Karaçomak Barajı Mesire alanından bahsetmek istiyorum bu gün size…

Ramazan geldi hoş geldi. Yine nuru, bereketi ve huzuru ile geldi. Şimdiden hepimiz için nice Mübarek Ramazan ayına erişmeyi diliyorum.

Ramazan deyince akla ve başa gelen en güzel şeylerden biri de iftar davetleri… Evlerimiz iftar davetlerinin bolluk ve bereketi ile dolup taşıyor.

Fakat bazı zamanlar, özellikle havanın güzel olduğu günlerde insanın aklına, ‘‘bu günde iftarı dışarıda yapsak’’ fikri gelmiyor değil.

Ben sizin için araştırdım. İftar için dışarıda bir mekânı tercih ettiğinizde, kişi başı en uygun harcayacağınız rakam 350-500 TL arasında değişiyor. Bazılarına göre makul bazılarına göre değil bu rakamlar… Bana sorarsanız birazcık yüksek rakamlar.

Gönül hem bu akşam iftarı dışarıda yapayım, hem de çok fazla harcamayım diyorsa, elimizdeki en iyi alternatiflerden biri KARAÇOMAK BARAJI MESİRE ALANI…

Kastamonu şehir merkezine çok yakın bir konumda bulunan Karaçomak Barajı yakın bir zamanda Kastamonu Belediyesi tarafından turizme kazandırıldı.

İhsangazi yolu 10. km de hizmet vermekte olan Karaçomak Barajı Mesire Alanı ve Konukevi doğanın içerisinde huzurlu bir ortamda piknik yapma ve dinlenme olanağı sunuyor.

Kastamonu Belediyesi Karaçomak Mesire Alanı’nda 47 adet piknik ve kamelya bulunuyor. Ayrıca 8 odalı Belediye Konukevi ve restoran bölümü bu alan içerisinde yer alıyor.

Piknik yapmak için gelen misafirler talep ettikleri halde restoran bölümünden Mangal, Kömür vs. ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor.

Anlayacağınız çok şahane bir yer.

Normalde havalar ısındıkça, Kastamonu halkımızın, İlçelerde ki vatandaşlarımızın ve aynı zamanda çevre illerden gelen yerli turistlerin uğrak mekânlarından biri olacağı kesin olan Karaçomak Barajı Mesire alanımızın Ramazan Ayında da doğa ile iç içe havası çok başka.

Evde bunaldım, bu akşamda hem gözümüz doğaya, ciğerlerimiz temiz havaya doysun diyorsanız sizde hemen iftariyelikleri bir sepete doldurmaya başlayın derim.

Adres belli, Kastamonu İl merkezine 10 km uzaklıktaki Karaçomak Barajı Mesire alanı.

Dediğim gibi tam bir alternatif gezi noktası ve Ramazan ayında olduğumuz içinde alternatif bir iftar mekânı.

Hazırladığımız iftar sepetlerimiz ve çay termoslarımızla Kastamonu merkezden yola çıktık. Varışımız 15 dakika sürmedi desem yeri var.

Manzaranın, doğanın ve temiz havanın keyfini çıkararak iftar yapmak için mutlaka havanın iyi olması şart. Biliyorsunuz bizim memleketimiz keskin soğukları ile ünlü… İftarı beklerken yaprak gibi titremeyi istemeyiz.

Ama güneşin yüzünü gösterdiği bir gün bu macerayı denemenizi önemle tavsiye ediyorum. Yaz ayları geldiğinde mesire alanında boş yer bulmak çok zor olacağa benziyor. Şimdiden keyfini çıkarmaya başlamak en iyisi…

Bu arada mesire alanı girişinde araç başı çok makul bir ücret ödeyerek içeri giriyorsunuz, kamelya alanları ücretsiz, ekstra faydalanacağınız şeyler mangal, kömür vs gibi ücretli. Tabiî ki mangalınızı ve kömürünüzü yanınıza alıp giderseniz onlarda ücretsiz.

Dikkat etmemiz gereken en önemli noktadan bahsederek yazıma son vermek istiyorum.

Kastamonu mavi ile yeşilin buluştuğu, kışı ayrı güzel, yazı ayrı güzel, bahar ayları ayrı güzel CENNET BİR MEMLEKET. Güzelliklerine doyum olmayan şahane bir İl ve biz Kastamonulu olduğumuz için çok şanslıyız.

Bu kadar güzel bir İlde yaşıyor olmak bazı sorumlulukları da yanı sıra getiriyor.

En önemli ve birincil sorumluluğumuz, ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTMAK, DOĞAYI VE DOĞAL YAŞAMI KORUMAK.

Adı üstünde doğal güzellik… tabiî ki bu güzelliklerden faydalanacağız ama zarar vermeden.

Tüm Kastamonululara selam olsun.

Hayırlı iftarlar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları