• Haberler
  • Genel
  • Deniz Feneri 3 Bin 500 Kişinin Yardımına Koştu

Deniz Feneri 3 Bin 500 Kişinin Yardımına Koştu

Deniz Feneri Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, 2023 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu.

Deniz Feneri 3 Bin 500 Kişinin Yardımına Koştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılında gerçekleştirdikleri çalışma hakkında bilgi veren Deniz Feneri İl Temsilcisi Halit Bitkin; “Deniz Feneri Kastamonu Temsilcileri olarak 2023 yılında totalde 3 bin 500 bin kişiye ulaşmış durumdayız. Değişik kategorilerde gerçekleştirdiğimiz yardımlar var. Gıda çalışmamız var, kart çalışmamız var. Marketler ile her ay 400 aileye şu ana kadar 600 TL kartlara yükleme yapmak suretiyle aylık temizlik ve gıda ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca bunun yanında yine gıda dağıtımlarımızda söz konusu. Yine başka bir çalışmamız yetim çalışması, şuanda 370 çocuğumuz var. 370 çocuğumuzun 345 tanesine aylık 600 TL ödeme yapıyoruz Yine üniversitelerde okuyan Kastamonulu 25 çocuğumuza da bin ila bin 500 arasında bir ödeme gerçekleştirerek biraz daha rahat yaşamalarına hayatlarını kolay idame ettirmelerine öğrencilik hayatlarını daha rahat geçirmelerine aracılık ediyoruz. Bunun yanında şu an görmüş olduğunuz giyim mağazamız var, giyim mağazamızda Kastamonu'nun 20 ilçesi olmak üzere Sinop'un 7 İlçesi olmak üzere 27 ilçemizdeki ve köylerimizdeki yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimizin giyim ihtiyaçlarını buradan karşılıyoruz. bu vesileyle giyimde hazır giyimde desteklerini bizden esirgemeyen özellikle LC Waikiki ve Kastamonu'daki yerli esnafımıza yine gıda konusunda Ülker Gıda’ya da ayrıca teşekkür ediyoruz. Onlar sayesinde Kastamonu insanı biraz daha rahat hayatlarını idame ettirme durumunda kalıyorlar. Tabii ki coğrafyamız Kastamonu ve Sinop bölgesi biraz daha bu coğrafya ülkemizin en fazla yaşlı nüfusu ekonominin çarkının en az döndüğü şehirlerin başında geliyor, Türkiye'nin en fazla göç veren iki ilinden biridir. Dışardan gelen yardımlarla biz çoğunlukla insanımızın hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Yine bunun yanında acil yardımlarımız söz konusu, burada kapımız sabah 8 akşam 8 arası açık ve yardım alan ailelerimizin erişim imkanı kolay asla ve katiyen insan ayrımı yapmaksızın ailelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için koşturuyoruz” dedi.

‘Filistinlilere De Destek Olmaya Çalışıyoruz’

Bağışçılara teşekkür eden Bitkin; “İl dışı yardımlarımıza da gelirsek malumumuz şu anda dünyanın gözü önünde yaşanan bir dram var Filistin. Filistinlilerin yaşamış olduğu bir dram var. Dünya insanlığının ne yazık ki şu anda elinden gelen bir şey yok. Bizlerde Deniz Feneri olarak bu coğrafyaya Kastamonu olarak değişik yardımlar göndermeye çalışıyoruz. Böyle bir yardım çalışmamız var, şu anda un yardım çalışmamız var. Mısır'dan ve Fas sınır kapısından Filistin'e günlük ortalama 100'e yakın bir Tır geçişi söz konusu tabii İsrail'in izin verdiği ölçüde. Bu ürünleri buradan geçirmek suretiyle Filistinlilere de destek olmaya çalışıyoruz. Yine Afrika'nın özellikle mağdur coğrafyalarının diğer bölgelerinde yaşayan insanlarına adak kurban yardım çalışmalarımız söz konusu. Afrika'da adak ve şükür kurbanları 3 bin 200 TL. Yine bağışlarımızın emanetlerini buradaki ihtiyaç sahibi ailelerimize de ulaştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

‘38 Bin 536 Kişiye Ayni ve Nakdi Yardım Ulaştırmış Bulunmaktayız’

Gerçekleştirdikleri yardımlar hakkında bilgi vermeye devam eden Bitkin; “Geçen sene Deniz Feneri Derneğimizde Kastamonu giyim mağazamızdan 871 ailemizi giyindirdik ve bunun da toplam tutarı 4 milyonun üzerinde bir rakam. Yine bunun yanında bin 455 ailemize 2 milyon 189 bin TL tutarında gıda desteği sağladık. 63 ailemize yakacak temin ettik. 25 ailemize sağlık yardımında bulunduk. 685 ailemize eşya desteği sunduk. 291 ailemize eğitim desteği ve 389 ailemize temizlik malzemesi, 2 ailemize tamir malzemesi, 1 ailemize de inşaat malzemesi desteği verdik. İnsanlarımızın acil ihtiyaçları ve yetim ödemeleri olmak suretiyle 3 milyona yakın nakit yardımında bulunduk. 38 bin 536 kişiye 10 kategoride kurumsal ortamda 10 milyon 708 bin 245 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırmış bulunmaktayız” dedi. 

Özel Haber
Yorumlar 1
muhammed sarıkaya 09 Şubat 2024 15:45

halit bitkin????

Bakmadan Geçme