Fen Fakültesi, Kalite Standartlarını Yükseltiyor

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, akredite edilen lisans programlarıyla kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) yetkilendirdiği Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından Biyoloji lisans programı için 5 yıl, Matematik lisans programı için ise 2 yıl süreyle akredite edildi. Bu akreditasyonlarla Fen Fakültesi, tüm aktif bölümleriyle akredite olmuş oldu.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Çeter, aldıkları akreditasyon belgeleriyle gurur duyduklarını belirtti ve bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'a da desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Kalitenin Devamlılığı Sağlanacak

Prof. Dr. Çeter, Biyoloji ve Matematik bölümlerinin kazandığı akreditasyon belgelerinin, öğrencilere daha geniş iş olanakları sağlayarak kariyer yolculuklarını destekleyeceğini vurguladı. Aynı zamanda, bu akreditasyonların fakültenin öğrencilere sunduğu eğitim kalitesini ve mezunların sektöre uyumunu artıracağını belirterek, sürecin sıkı bir şekilde gözden geçirilerek kalitenin devamlılığının sağlanacağını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Fen Fakültesi’ni akreditasyon başarısından dolayı tebrik ederek, üniversitede kalite odaklı çalışmaların aktif bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, kalite eksenli çalışmaların yaygınlaştırılmasında son zamanlarda üniversitede önemli adımlar atıldığını belirtti ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkürlerini iletti.

Rektör Topal ayrıca, kalite kültürünün yükseköğretim kurumlarında yaygınlaşması için çaba gösteren Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve kurul üyelerine de teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme