Geçmişten Günümüze Aksesuar Olan Doğal Taşlar

İsmailbey Külliyesi'nde günümüzde turizme yönelik el sanatları ve dokuma, doğal taş ürünlerini satan Hakan Muhammet Şenoğlu doğal taşlar hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık üç yıldır İsmailbey Külliyesi Deve Hanı’nı işleten ve daha çok geleneksel ürünleri satışa sunan El Sanatları Cafe İşletmecisi Hakan Muhammed Şenoğlu; “Burada doğal taş grupları satmaktayım. Doğal taşlarımız yine dünya üzerinde çeşitli bölgelerden çıktıktan sonra işleme merkezlerine geliyor. İşleme merkezlerinde yarı mamul hale geldikten sonra biz imalatçıları ve ana toptancılara geliyor. Bize gelen ürünleri yarı mamul ürünleri biz aslında perakendeye satış haline uygun yani müşteriye satış haline getiriyoruz. Kullandığımız her taş, yarı değerli taşlardır. Değerli taşlarda elmas, safir, yakut gibi ürünler değerli taş olarak sınıflandırılıyor. Bizdeki ürünler yarı değerli taşlardır. Bunlar da yine akik taşı, amatist taşı lapis taşı, oniks taşı, turkuaz taşı, hematit taşı bunun gibi ürünler vardı. Bu ürünlerin hem bilekliklerini hem tespihlerini hem de kolye uçlarını yapmaktayız. Değişik takı modeller uyguluyoruz. Bu taşlar aslında yüzyıllardır, binlerce yıldır kullanılan ürünler. Ama son aşağı yukarı 30 yıldır falan trendi yükselen bir ürün oldu. Çünkü önceden söylenen bilimsel olarak da artık kanıtlandığı için yarı değerli taşların insan üzerindeki etkileri şu anda insanların daha bir cezbediyor” dedi.

‘Ürünlerimizin Fiyatları Makul Durumdadır’

Geçmişten Günümüze Aksesuar Olan Doğal TaşlarDoğal taşların her yaş grubuna hitap ettiğini söyleyen Şenoğlu; “Hem renk skalalarıyla hem de model skalasıyla her yaş grubuna hitap ediyor. 3 yaşındaki çocuktan tutun 70 yaşındaki tüm kadınlara hitap ediyor. Burada yine ürünlerimizin fiyatları makul durumdadır. Her geçen gün hem fiyatta hem de arz talep meselesine bir artış var. Müşterilerimiz işletmemize geldikleri zaman bütün ürünlerimizi bulabilirler. Müşterilere özel sipariş ve koleksiyonlarda yapıyoruz. Koleksiyoner ürünleri hem onları temin ediyoruz hem de istediği tasarımda model ürünleri kendimiz temin edip tasarımı kendindi zevk ve isteklerine göre bizzat tasarımı kendimiz yapıyoruz. Ancak bazı tasarımları hazır alıyoruz. Bizim işletmenin satışları daha çok haziran- Eylül ayı arası turizm sezonumuz bu aylarda başlıyor. Daha sonrasında yine az duruluyor. Tabii yaz ve kış sezonu arasında çok fark var. Yazın ki dönemde biraz daha üst segment fiyatlı ve daha nadir bulunan taşların satılırken kışın daha fiyat olarak ulaşılabilir ürünler tercih ediliyor. Yani aynı ürünün tasarımına göre fiyat farkı olduğunu da söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme