Kastamonu'da 'İklim Okulu' etkinliği

'Kimseyi arkada bırakmadan: Batı Karadeniz'de İklim Hareketinin Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 29 Nisan'da Zonguldak'ta, dün de Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'İklim Okulu' etkinliği yapıldı.

Kastamonu'da 'İklim Okulu' etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa Büyükelçiliği’nin desteği ile yürütülen “Kimseyi arkada bırakmadan: Batı Karadeniz’de İklim Hareketinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında 29 Nisan’da Zonguldak‘ta, dün de Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda “İklim Okulu” etkinliği yapıldı.

İklim krizinin Batı Karadeniz’e etkilerini nasıl daha dayanıklı, dirençli, adil bir topluluk ve kent düşünebiliriz konusunu, sivil toplum ve yerel yönetim odağında iş birliği konuşulan İklim Okulu’nda yerel yönetimleri, devlet kurumlarını ve iş insanlarını bir araya getirmek hedeflendi.

Başvurular eşliğinde katılım sağlayan vatandaşlara Proje Koordinatörü Özge Doruk “İklim Değişikliği Konusunda Yeşil Hareket Ne Yapıyor?”  konusunda bilgi verdi. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Erdoğan Atmış “Batı Karadeniz Bölgesi İklim Krizinden Nasıl Etkileniyor?” hakkında, İklim Araştırmacıları Derneği’nde Naz Beykan “İklim Değişikliğine Yönelik Yerel Yönetimler Neler Yapabilir?” konusunda, Uçan Süpürge Derneği’nden Selen Doğan “Batı Karadeniz’de Kırılgan Topluluklar ve İklim Adaletini Tesis Etmek” hakkında, Ahmet Öztürk ise “Yeşil bir ekonomi fikri ve adil bir şekilde dönüşmek” konusunda sunum yaptı. Ayrıca katılımcılar çeşitli grup çalışmalarıyla interaktif olarak bilgilendirildi.
 

Bakmadan Geçme