KÜ, Afganistan Görüşme Günü'ne Ev Sahipliği Yaptı

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Afganistan Görüşme Günü' adlı etkinlikte, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, Kastamonu Teknokent'te Afgan öğrencilerle bir araya geldi.

Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. M. Öztürk Akcaoğlu’nun da katıldığı program, Afgan Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin ile Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim gören Afgan öğrencilerin söyleşisi ile başladı.

Toplantıda, Afganistan Büyükelçisi Ramin, öğrencilere ülkeler arası dostluğun ve işbirliğinin önemine vurgu yaparak, kültürler arası anlayışın gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Afganistan Büyükelçisi Ramin, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin üniversite ortamında bir araya gelmelerinin, kültürel değişim ve bilgi paylaşımına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, öğrenciler arasında kurulan bu tür bağlantıların, gelecekteki uluslararası iş birliklerine zemin oluşturacağını ifade etti.

Büyükelçi Ramin, öğrencilerimizin eğitim ve yaşam deneyimleriyle ilgili sorularını da yanıtladı. Toplantının sonunda, Afganistan Büyükelçisi Ramin, Afgan öğrenciler tarafından hazırlanan ikramlardan tattı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme