Palyatif Bakım Merkezi Yıllara Yaşam Katıyor

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nde tedavi gören hastalar ve hasta yakınlarıyla birlikte yapılan iş uğraşı çalışmaları, ergoterapist ve Halk Eğitim Merkezi eğiticisi ile birlikte yürütülüyor.

Palyatif Bakım Merkezleri yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini arttırmak amacıyla hizmet veren bir servistir. Palyatif Bakım Merkezleri farklı meslek gruplarının işbirliği içerisinde çalıştığı multidisipliner bir ekipten oluşur.Palyatif Bakım Merkezi Yıllara Yaşam Katıyor

Ergoterapistler; Palyatif bakımda; semptom kontrolü yaklaşımları, bakım veren eğitimleri, okupasyonel yaklaşımlar, anksiyete yönetimi, kognitif rehabilitasyon, hastanın fonksiyonelliğini arttırmaya yönelik çalışmalar gibi müdahaleler uygular ve değerlendirmeler yaparlar. Ayrıca hastaların ve bakım verenlerin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarda aktif rol alırlar. Bakım verenlerin palyatif bakım sürecinde yaşadığı stresli dönemlerde onlara destek olur ve ilgileri doğrultusunda iş ve uğraşı çalışmaları planlarlar. İş ve uğraşı çalışmalarını halk eğitim merkezi eğiticisi ile birlikte yürütülür.Palyatif Bakım Merkezi Yıllara Yaşam Katıyor

Geçirmiş Oldukları Zamana Değer Katıyorlar

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi’nde tedavi gören hastalar ve hasta yakınlarıyla birlikte yapılan iş uğraşı çalışmaları, ergoterapist ve Halk Eğitim Merkezi eğiticisi ile birlikte yürütülüyor. Hastaları ve hasta yakınları merkezde tedavi görürlerken yapmış oldukları iş uğraşı çalışmalarıyla geçirmiş oldukları zamana değer katıyorlar.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi olarak ekibi hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı bu zorlu süreçte fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerinin karşılanmasında önemli rol oynuyor. 

Bakmadan Geçme